Wie wordt de eerste indoorkampioen van het Westland?

Zet ‘m maar in je agenda: vrijdagavond 4 november hebben we weer eens een Westlands kampioenschap te verdelen. Onze shop is het decor van het WK Indoorwielrennen. We organiseren het event samen met Wahoo, die ook de spullen levert: drie Kickr’s om los op te gaan. Vijftig deelnemers kunnen we maximaal kwijt vanaf 19.00 uur. Je rijdt een tijdrit van een kilometer of 3, 4 inclusief een verraderlijk klimmetje. Bij de beste drie? Dan staat later op de avond de finale op het programma. Doe mee. Of kom in ieder geval kijken als je al langer denkt over de investering in een smart trainer.

Wie wordt de beste indoorwielrenner van het Westland?Er gaat niks boven buiten wielrennen of mtb’en. Lekker met de wind in je haren en het zonnetje op je bol. Tenminste, als ergens ter hoogte van Zuid-Spanje woont. Hier in Nederland gaan we gewoon weer de tijd tegemoet van regen, wind, hagel en sneeuw. Tijd om de fiets naar binnen te verhuizen op je smart bike, want dat is de enige manier om nog fatsoenlijk te kunnen fietsen in dit kikkerland.

Of beter gezegd: Kickr-land, want de smart trainers van Wahoo worden steeds populairder. Daarom willen we weleens weten wie de beste thuisfietser is. Natuurlijk creëren we vrijdag 4 november wel eerlijke omstandigheden voor iedereen: mannen en vrouwen apart en er is een verdeling qua gewicht. Schrijf even in via info@van-scheijndel.nl.

Wie wordt de beste indoorwielrenner van het Westland?

Je hoeft er niet eens hard voor te fietsen vrijdag 4 november. We verloten 'm!

De ‘grand prix’ van het Westland

Je doet het niet alleen voor de eer, we hebben ook prijzen. Een Wahoo Elemnt Bolt bijvoorbeeld, een Shokz Openrun Pro hoofdtelefoon en nog wat andere spulletjes. En iedereen maakt evenveel kans: die gaan we verloten. De snelste van de avond gaat met een goed gevulde goodiebag naar huis. Er is bier (Wahoo bier!) en er zijn hapjes, het enige wat jij hoeft te doen is in je wielerkleding langs komen. Vergeet ook je schoenen niet, dan zorgen wij voor pedalen. En fietsen natuurlijk, onze topmodellen van Specialized en Cannondale in diverse maten. Voor die tijd nog even trainen? Maak dan je keus uit een van onderstaande Wahoo trainers.

Wie wordt de beste indoorwielrenner van het Westland?

Wahoo Kickr

Tja, wat moeten we nog over de Moeder van alle Smart Trainers vertellen? Zesde generatie inmiddels, en continu geëvolueerd. Verbeteringen - nou ja, de vijfde generatie was al goed - zijn vooral op het gebied van het geluid (nog stiller), de kalibratie om de juistheid van meetgegevens te waarborgen (automatisch) en de stabiliteit (nog betrouwbaarder). De Kickr kan stijgingen tot 20% simuleren. Met ingebouwde wifi kun je het apparaat 1-2-3 verbinden met je laptop, zonder gedoe met dongles. Het is onze meest verkochte smart trainer, en eigenlijk zegt dat al genoeg.

 

Wie wordt de beste indoorwielrenner van het Westland?Wahoo Kickr Core

De Kickr Core deelt veel eigenschappen met zijn iets duurdere broer, maar is een flink stuk goedkoper. Dezelfde vliegwieltechnologie, dezelfde riemaandrijving en dezelfde elektromagnetische weerstand. Je levert iets in op het maximale vermogen, maar zolang je geen Van der Poel met je achternaam heet merk je dat niet. Ook het maximale stijgingspercentage ligt ietsje lager, maar is nog altijd een schrikbarende 16 procent. Ook is de Core door zijn formaat wat makkelijker op te bergen.

 

Wie wordt de beste indoorwielrenner van het Westland?Wahoo Kicker Snap

Wil je wel de lol van smart biking, maar dan voor niet te veel geld? De Kickr Snap van Wahoo is een prima instapper. Het is geen direct drive trainer zoals de bovenste twee (achterwiel eruit) maar een zogenaamde wheel-on trainer: fiets pakken, as vervangen, fiets erin klemmen en gaan met die banaan in je achterzak. De Snap kan overweg met de zwaarste vermogens en laat je klimmen tot wel 12 procent, dus Tourmalet-proof. Hou er wel rekening mee dat je banden eerder slijten; koop er een voordelig wieltje bij, adviseren we altijd. Fijn ook dat je ‘m plat opbergt en het ding weinig herrie produceert.

Wie wordt de beste indoorwielrenner van het Westland?

Wahoo Roller

Nog een etage onder de Snap zit de Roller. Eigenlijk een kruising tussen de normale rollers en de smart trainers. Het is het toppunt van gemak: de roller is supermakkelijk op te zetten, je zet je wiel in het voorste frame en je kunt van start, zonder cassettes achter te hoeven wisselen. Tien seconden werk hooguit, meer is het niet. En voor iedereen met een roller-fobie: je zit er stevig op, zonder kans dat je er af valt. Stabiel voelt de Wahoo Roller aan, door het platform van 160 bij 80 cm breed. De Roller kan hellingen tot 10% simuleren.

Wie wordt de beste indoorwielrenner van het Westland?

Wahoo Kickr Bike

Als het qua budget helemaal niet op kan ga je voor de Kickr Bike: geen toestanden meer met je eigen rijwiel, maar een complete indoor bike die je helemaal op je lijf kunt afstellen. Dat gaat zelfs heel eenvoudig: door een foto te maken van je fiets en via de Wahoo Fitness-app de instellingen over te brengen naar de Kickr Bike. Verder is het natuurlijk het summum van indoor fietsen. De fiets beweegt mee als de weg omhoog of omlaag gaat, bijvoorbeeld. Met een maximaal vermogen van 2200 wat is-ie zwaar overgemotoriseerd voor de gemiddelde klant, maar leuk is het wel. Hebbeding!

Wie wordt de beste indoorwielrenner van het Westland?

Kom proefrijden

Bij ons in de shop kun je ervaren wat het is om binnen te rijden. Kom gewoon even langs!

 


Terug
Deel het met uw vrienden!

Contactgegevens

Routebeschrijving