Bikefitting bij VS Cycling nu nóg professioneler

Sinds de verhuizing naar de Sand-Ambachtstraat beschikken we over een pracht van een Retül bikefitstudio. Om die fietsmetingen verder te professionaliseren, zijn we een samenwerking aangegaan met Cyclinglab. Inspanningsfysioloog Harm Bronkhorst van Cyclinglab gaat voortaan de fietsmetingen doen, bij ons op locatie. Met Cyclinglab halen we ook een gerenommeerde partner in huis, één die er dagelijks werk van heeft gemaakt om je klachtenvrij op twee wielen de weg op te sturen.

Er rijden nogal wat mensen met klachten rond die op de racefiets of mtb. Dat ligt niet aan het materiaal (nou ja, niet als het een van onze merken is), wel aan de houding op de fiets. Met een druk bezette wielerspeciaalzaak ontbrak het ook weleens aan de tijd om alle afspraken in te plannen. Met Cyclinglab erbij is het voortaan elke week ‘Fietsmeet Friday’. Je bent die dag welkom tussen 10.00 en 17.00 uur in onze Retül fittingruimte in de winkel. Daar gaat Harm Bronkhorst van Cyclinglab met jou aan de slag.

Bikefitting bij VS Cycling nu nóg professioneler

Meer dan alleen metingen

Cyclinglab is niet alleen gespecialiseerd in fietsmetingen. In Amsterdam staat een compleet team klaar voor trainingsbegeleiding, inspanningstesten, fysiotherapie, sportgeneeskunde en sportdiëtiek, mocht je meer willen dan alleen maar een meting. Een hoge drempel is er niet: Cyclinglab is er voor de beginnende wielrenner, maar begeleidt ook renners van World Tour-teams. Bij meetspecialist Harm - zelf ook wielrenner - ben je daarmee in goeie handen. Hij is afgestudeerd in inspanningsfysiologie en is daarnaast gediplomeerd als trainer-coach. Ook Cyclinglab maakt gebruik van het Retül-systeem dat we in onze bikefitruimte hebben.

Bikefitting bij VS Cycling nu nóg professioneler

‘Rugklachten het meest’

Wat voor klachten verwacht Harm vooral voorbij te zien komen? ‘Ik denk dat we rugklachten het meeste zullen zien. Maar ook tintelende handen en voeten, knieklachten en problemen rond het bekken.’ Klachten kunnen ontstaan als je net begint met wielrennen of mtb’en, maar ook na verloop van tijd. ‘Ook al fiets je al 20 jaar, je lichaam verandert toch. Je kunt daardoor problemen krijgen die je vroeger niet had op de fiets. De aanschaf van een andere fiets is vaak ook zo’n moment om je op te laten meten. En of je nu beroepsrenner bent of maar eenmaal per week fietst, er zijn uiteindelijk altijd dingen die net even iets beter kunnen. Dan heb je het niet alleen maar over het verbeteren van je mobiliteit, een fietsmeting kan ook helpen om je prestaties te verbeteren.’

Bikefitting bij VS Cycling nu nóg professioneler

Informeer vrijblijvend

Wie twijfelt of bepaalde fiets-gerelateerde klachten met de houding te maken hebben, kan altijd vrijblijvend een e-mail sturen naar info@cyclinglabs.nl. Harm: ‘Dat wil niet zeggen dat het resultaat altijd een fietsmeting is, soms sturen we wielrenners door naar een fysiotherapeut.’

Per meting trekt Harm zo’n 2 uur uit. Die tijd is wel nodig, met het oog op het uitgebreide programma:

  • Analyse van het volledige lichaam
  • Intakegesprek en uitgebreide lichamelijk screening
  • Zitbotbreedte- en voetgewelfmetingen
  • Retül bewegingsanalyse
  • Schoenplaatjes/zooltjes afstelling met eventuele shims en wedges
  • Bikefitting rapport met de nieuwe fietsafstelling
  • Voor zover mogelijk het meteen aanpassen van de fietsafstelling
  • Uitgebreide range aan testzadels

Bikefitting bij VS Cycling nu nóg professioneler

De prijs van zo’n professionele fietsmeting door Cyclinglab is € 269. Wie de luxe heeft van twee fietsen, doet er verstandig aan om de houding op beide fietsen te optimaliseren. Daarvoor geldt een gereduceerde prijs van € 100 per volgende fiets. Neem in ieder geval je fiets mee, ook al kun je ook gebruikmaken van een testfiets. Heb je ook vage of misschien wel ernstige klachten tijdens het fietsen? Maak even telefonisch een afspraak (0174 422 255) of stuur een e-mail naar info@van-scheijndel.nl.


Terug
Deel het met uw vrienden!

Contactgegevens

Routebeschrijving