Benefietstocht voor Jade: doneren nog mogelijk!

PERSBERICHT

Benefietstocht voor Jade: doneren nog mogelijk!

Met het goede hart van het Westlandse wielerpeloton is niks mis. Dat bleek vandaag tijdens de ‘Benefietstocht voor Jade’, een spontaan initiatief van wielerspeciaalzaak VS Cycling voor kankerpatiëntje Jade Kops. De 16-jarige ’s-Gravenzandse knokt al twee jaar lang tegen een agressieve vorm van kanker, een spiertumor. Waar organisator Sander van Scheijndel hooguit op enkele tientallen deelnemers had gerekend, groeide het peloton op zondagochtend aan tot ruim 250 renners. En was je er niet bij, maar wil je toch nog doneren? Dat kan met deze link:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=EAeb6IrnQSWlAqaYEP_M2A&fbclid=IwAR1vooLNphY9vMPqX7l8eJ5Es4Dp6Tbf3WCnZ3oYt7z2yRN1fVgnezNqCZE

Benefietstocht voor Jade: doneren nog mogelijk!

Even stilte voor het welkomstwoord van Sander van Scheijndel en mede-organisator Barry Disselkoen.

De tocht was bedoeld om Wendy en René Kops, ouders van Jade, een financieel duwtje in de rug te geven. Door de ziekte van hun dochter wordt René al een jaar lang geconfronteerd met een fors inkomensverlies en met ingang van komende maand ontslag. De hoge kosten die Wendy en René moeten maken worden maar ten dele gedekt door ziektekostenverzekeringen.

Benefietstocht voor Jade: doneren nog mogelijk!

Jade, met op de achtergrond vader René tijdens het WOS-tv programma waarin ook Sander zat.

Bij toeval kwam Sander van Scheijndel eind vorig jaar in contact met Jade, tijdens de opnames van een programma van WOS-tv. ‘Sindsdien kijk ik elke dag op haar Instagrampagina of er nieuws is. Het speelde al langer door mijn hoofd om iets voor Jade te doen. Maar dit was toch wel heel indrukwekkend. Het was veel mooier dan we ooit hadden kunnen denken. Het weer zat mee, de route was leuk, iedereen heeft het naar zijn zin gehad. Ik vond het geweldig dat die gekke wielrenners het zo hebben opgepakt.’

Benefietstocht voor Jade: doneren nog mogelijk!

Erbij via videoverbinding

Het was vader René Kops die het pelotonnetje officieel op weg mocht helpen voor een tocht van 60 kilometer door het Westland. Hij deed dat na een kort emotioneel toespraakje waarin hij ook namens Jade de deelnemers bedankte. Zij kon er zelf niet bij zijn, omdat zij middenin een kuur zit.

Benefietstocht voor Jade: doneren nog mogelijk!René Kops: ‘De chemo’s hebben er flink ingehakt en Jade is behoorlijk verzwakt. Daarom wordt ze morgen weer opgenomen in het ziekenhuis, omdat wij de zorg gewoonweg thuis niet meer kunnen verlenen.’ Via een videoverbinding volgde Jade de start van de Benefietstocht.

Benefietstocht voor Jade: doneren nog mogelijk!

Barry en Sander blazen uit met de allerlaatste twee biertjes die nog ergens in de groentela van de koelkast zijn aangetroffen. Welverdiend!

‘Wordt een heel mooi bedrag’

De bekendmaking van de opbrengst laat nog even op zich wachten, meldt Sander van Scheijndel. ‘Het bedrag dat de deelnemers vandaag hebben ingezameld moeten we nog tellen. We hebben afgelopen week al wel veel donaties ontvangen en er kan nog steeds worden gedoneerd. Het wordt in ieder geval een heel mooi bedrag voor de familie Kops. Iedereen zegt tegen mij “super dat je het hebt gedaan”, maar uiteindelijk hebben de deelnemers het tot een succes gemaakt.’Benefietstocht voor Jade: doneren nog mogelijk!

The end! Deelnemers bedankt!

 


Terug
Deel het met uw vrienden!

Contactgegevens

Routebeschrijving