Zondag 31 maart: de Ronde van Vlaanderen in het Westland!

Je kunt op veel manieren geld inzamelen voor Team Westland. Sander van Scheijndel en Barry Disselkoen gaan zondag 31 maart voor de originaliteitsprijs. Om 9 uur ‘s morgens begint het Ronde van Vlaanderen Festival, met de Zwartendijk 1 in Monster als centraal middelpunt. De dag bevat alle ingrediënten van de echte Ronde, de 'Hoogmis'. Compleet met koers vooraf, de Ronde kijken op een XL-scherm, genieten van schuimende stimulerende middelen uit België en smullen van stoofvlees met frites. Alle opbrengsten zijn bedoeld voor Team Westland.

Zondag 31 maart: de Ronde van Vlaanderen in het Westland!

Je kunt Sander van Scheijndel niet kwaaier krijgen dan op de zondag van de Ronde van Vlaanderen als Jehova Getuige thuis bij ‘m aanbellen. Want dan zit hij nog net niet aan de tv vastgeplakt. ‘Die Ronde van Vlaanderen is bij mij echt wel een dingetje. Het begint eigenlijk al ‘s morgens vroeg. Als ik uit bed komt begint het appverkeer met m’n fietsmaten. Dan zitten we elkaar helemaal gek te maken.’

Zondag 31 maart: de Ronde van Vlaanderen in het Westland!

In de tuin

Als hij met huisvriend Barry - de twee kennen elkaar van de kapper - een Oktoberfest bezoekt, ontstaat het idee. ‘Het leek ons heel gaaf om iets vergelijkbaars te organiseren. Maar dan met fietsen, en met de Ronde van Vlaanderen. Bij mij in de tuin aan de Zwartendijk heb ik alle ruimte. Het belooft zondag een graadje of 15 te worden, met een zonnetje. Je zit hier dan prima in de luwte. En anders verhuizen we naar binnen, hier in de hal naast het huis.’

Zondag 31 maart: de Ronde van Vlaanderen in het Westland!

Eerst ontbijten, daarna koersen

Het begint zondagmorgen met een uitgebreid koersontbijt op het festivalterrein aan de Zwartendijk 1. Daarna is er een route van ongeveer 40 kilometer uitgestippeld door wegkapitein Yorick van Velthoven. Die mag je rijden in Ronde-tempo, maar je kunt de route ook downloaden op je fietscomputer om ‘m in eigen tempo te rijden. Hier vind je 'm: https://www.komoot.com/tour/1484413208.

Zondag 31 maart: de Ronde van Vlaanderen in het Westland!

Belgisch bier, stoofvlees, wafels...

Eenmaal terug staan er lange tafels in de tuin én een groot tv-scherm, zodat je niks van de koers hoeft te missen. En als je al iets zou missen, is de oorzaak vermoedelijk een overdosis Duveltjes, Westmalles of andere Belgische pinten. Ondertussen suddert op het vuur een pan stoofvlees voor een heel Vlaams weeshuis, er zijn Zottegemse frieten (model boomstam) en er zijn Kwaremontse wafels. Lang verhaal kort: de Zwartendijk 1 is zondag voor even een Vlaamse enclave. De finish wordt verwacht tegen 17 uur, het festivalterrein wordt een half uurtje later ontruimd. (Vermoedelijk op last van de politie.)

Win een gesigneerd shirt van Mathieu van der Poel

En je hebt nog de kans om naar huis te gaan met een wielershirt: gesigneerd door ene M. van der Poel. Kwestie van even de top-3 goed voorspellen. Herstel: de nummers 2 en 3 voorspellen, want MvdP gaat niet nog een keer de winst laten liggen.

Zondag 31 maart: de Ronde van Vlaanderen in het Westland!

Geef je nog snel op!

Het Mathieu van der Poel-ticket van 50 euro is all-in: met Ronde-ontbijt, 10 consumptiemunten, onbeperkt frites met stoofvlees en als je zin hebt deelname aan de toertocht. Dan ben je vanaf 9 uur welkom. Het Wout van Aert-ticket kost je 20 euro, en dan ben je vanaf 11 uur welkom op het festivalterrein met 5 consumptiemunten in je koersshirt.

Zondag 31 maart: de Ronde van Vlaanderen in het Westland!

Sander: ‘We hebben al heel veel deelnemers. En we sluiten ook niet uit dat op de dag zelf nog wielerliefhebbers komen. Daarom hebben we voor de zekerheid maar met onze leveranciers afgesproken dat we flexibel proviand en bier kunnen bijhalen.’ Al vinden Sander en Barry het niet echt vervelend als je het vooraf even laat weten: 06 1851 3757 (Sander) of 06 5182 4156 (Barry). Tot zondag aan de Zwartendijk 1!

 


Terug
Deel het met uw vrienden!

Contactgegevens

Routebeschrijving