Golf een dure sport? Moet je eens gaan wielrennen!

Wij wielrenners zijn jarenlang keihard gediscrimineerd. Elke keer weer hebben we moeten aanhoren dat golf zo’n dure sport is. Terwijl wij wel beter weten. Met de Specialized Tarmac SL 7 van € 11.499 onder onze gefortuneerde kont zullen we die golfsloebers eens laten zien wat een echt dure sport is. Daar gaan we maar eens een leuke bijpassende wintergarderobe bij shoppen, met de geleende creditcard van John de Mol. Wat zijn de duurste spulletjes in elke categorie? Om het niet alleen maar een Assos- of Rapha-show te maken, mag elk merk maar één keer voorkomen.

Golf een dure sport? Moet je ‘ns gaan wielrennen… 

Schoenen | Mavic Comete Ultimate II: € 700

In 2017 verbaasde het merk dat vooral bekend is van wielen met een paar schoenen van, schrik niet, € 1000. Omdat die blijkbaar niet heel hard liepen – niet gek, het waren ook fietsschoenen – hebben de Fransen de tweede versie een stuk voordeliger gemaakt. Voor de budgetprijs van € 700 koop je een schoen die ook van buiten van carbon is, met een aparte binnenschoen. Klinkt zwaar, weegt licht: slechts 200 gram per schoen. Overbodig om te zeggen dat de Comete Ultimate II extreem stijf is. 

Golf een dure sport? Moet je ‘ns gaan wielrennen…

Sokken | Gore C3 Partial Windstopper: € 39,95

Da’s eigenlijk een meevaller, sokken van vier tientjes. En nog waterproof ook, want daar staat Gore om bekend. Ze beschermen prima tegen de regen en de wind en zijn ook nog eens voorzien van reflecterend materiaal. Pak maar in voor deze bodemprijs.

Golf een dure sport? Moet je ‘ns gaan wielrennen…

Broek | X-Bionic The Trick: € 269,95

Toe maar, € 270 voor een broek. En dat van een merk waar we eerlijk gezegd nog nooit van gehoord hadden: X-Bionic, voor de bionische fietsman en -vrouw vermoedelijk. Het merk zegt zelf ‘Swiss engineered, crafted in Italy’ te zijn, dus enig vertrouwen hebben we er wel in. Al hadden we even het idee dat de omschrijving op de website ons aan christineleduc-punt-com deed denken: ‘Innovatieve lange koersbroek met een interagerend vochtleidend systeem dat via een klein netwerk van kanalen zweet naar de plaatsen geleid die snel oververhit raken.’

Golf een dure sport? Moet je ‘ns gaan wielrennen…

Ondershirt | Rapha Men’s Deep Winter Windblock: € 155

Snobistische Westlanders die in Rapha rijden zijn op de vingers van één geamputeerde hand te tellen. En dat heeft ongetwijfeld met de prijsstelling te maken. (Al maakt Rapha, eerlijk is eerlijk, uitstekende spullen.) Het Engelse merk dat zich er niet voor geneert om een prijskaartje van € 195 te plakken op een doodgewone fietspomp maakt ook ondershirts voor € 155. Twee soorten wol, een achterkant van lichter materiaal en een hoog ademend vermogen maken het niet direct tot het koopje van de week. En snobs: wees er even op bedacht dat bij een ondershirt natuurlijk niemand het Rapha-logo kan zien.

Golf een dure sport? Moet je ‘ns gaan wielrennen…

Jack | Assos Equipe RS Winter JOHDAH: € 650

Het staat er echt, € 650. Een béétje liefhebber weet dat Assos een topmerk is dat hoog scoort in elke test. Maar ja, ga thuis maar eens vertellen wat je hebt gekocht. ‘Zes-hon-derd-vijf-tig euro? Ik wist helemaal niet dat Louis Vuitton ook wielerjacks maakte?' Leg er iets bij en je fietst bij Van Scheijndel Wielersport naar buiten met een nieuwe Specialized Allez. Met dit winterjack kun je temperaturen tot -5 aan. Het bestaat uit verschillende laagjes die er samen voor zorgen dat de regen niet binnendringt maar zweet wel naar buiten kan.

Golf een dure sport? Moet je ‘ns gaan wielrennen…

Sportbril | Everysight Raptor 32G GPS: € 729

Oké, oké, niet helemaal eerlijk. Dit is namelijk geen fietsbril, maar een smartbril. Zeg maar een Google Glass voor op de fiets die onderweg info op de glazen projecteert. Afstand en snelheid bijvoorbeeld, maar ook turn-by-turn navigatie: er zit zelfs GPS en Glonass (de Russische variant van GPS) op. En dan vergeten we nog even dat het ding een ingebouwde camera en een harde schijf heeft. Je kunt er trouwens ook gewoon doorheen kijken.

Golf een dure sport? Moet je ‘ns gaan wielrennen…

Handschoenen | Shimano S-Phyre: € 100

Gek genoeg beginnen die hoge prijzen te wennen, want € 100 voor een paar handschoenen vinden we ineens niet veel geld meer. Rapha – uiteraard – heeft wel duurdere, de Deep Winter handschoenen van € 165, maar die staat al in de lijst. We hebben dus een koopje aan deze S-Phyre thermische handschoen van Shimano, dat we met beide handen beetpakken.

 

Golf een dure sport? Moet je ‘ns gaan wielrennen… 

Helm | Kask Bambino Pro: € 369

Terwijl de naam doet denken aan een kinderhelmpje, is de prijs bepaald niet kinderachtig. De helm zelf trouwens ook niet, want hij is bekend geworden door de mannen van Sky. Koop je zo’n dure helm, zitten er allemaal gaten in. Maar die zijn voor het goeie doel, de ventilatie. Daardoor wordt zweet snel afgevoerd. Een magnetische klep kon er nog nét vanaf voor dit geld.

Hoever zijn we?

Om precies te zijn: € 3012,90. Hoe langer we naar die prijskaartjes kijken, hoe meer we het idee krijgen dat Van Scheijndel Wielersport eigenlijk helemaal niet zo’n dure winkel is...

 


Terug
Deel het met uw vrienden!

Contactgegevens

Routebeschrijving