Westland - Roubaix: het parcours voor zondag 7 april!

Zondag 7 april rijden we de Westlandse versie van Parijs - Roubaix. Want er mag dan genoeg asfalt in het Westland liggen, er zijn ook nog genoeg stukken waar je het echte kasseiengevoel kunt ervaren.

Westland - Roubaix: het parcours!

Secteur 1: Moordlandseweg

***

Voorheen Noordlandseweg. Alsof je buurman met z’n twee linkerhanden een tegelpaadje in de tuin heeft aangelegd. Wie hier met old school 21 mm bandjes overheen durft, kan meteen rolstoel reserveren. Carbonnen wielen erbij?

Secteur 2: Dirk van den Burgweg

**

Langs woonwijk Avenue in Hoek van Holland, maar verwacht hier geen Avenue des Champs-Elysees. Een wegdek uit de tijd dat een rauwe biefstuk in de broek tot de standaard fietsuitrusting behoorde.

Secteur 3: Kaapweg

****

Inhalen? Op deze korte asfaltstrook kun je het shaken. Maar dan letterlijk, hè.

Westland - Roubaix: het parcours!

Secteur 4: Boulevard of Broken Frames

*

Officieel de Strandboulevard. Aangelegd in 1939, door werklozen, in het kader van de werkverschaffing. Nou, dan weet je het wel. De oorspronkelijke klinkers zijn vervangen door een asfaltlaagje. Maar dat de hele Strandboulevard in 2024 wordt gerenoveerd, zegt genoeg. Kijk uit voor de zijkanten.

Secteur 5: Badweg

**

Laten we het kort houden: in het Engels snap je beter wat je kunt verwachten. Bad Way, dus.

Westland - Roubaix: het parcours!

Secteur 6: Berghaven

***

Halverwege aan bakboordzijde de vernieuwde Torpedoloods, aan stuurboordkant de haven. Je hebt vast wel eens ergens comfortabeler gereden. Maar nergens pittoresker, toch?

Secteur 7: Slachthuisweg

****

Nou ja, je begrijpt: de weg naar een slachthuis ligt er ietsje anders bij dan landingsbaan 4 op Schiphol. Hooguit dat een flinke speklaag op de bilpartij de ergste schokken op dit maanlandschap nog iets camoufleert.

Westland - Roubaix: het parcours!

Secteur 8: Delflandsedijk

***

De langste secteur van Westland-Roubaix. Het voelt als een 3 km lange Thaise massagesalon voor al je spieren. Helaas, geen happy end want we zijn er nog lang niet.

Secteur 9: Laan 1940-1945

**

Dat deze laan naar een twijfelachtige periode in de wereldgeschiedenis is vernoemd, geeft al weinig vertrouwen in het wegdek. ‘Duizend bommen en granaten!’ zou kapitein Haddock zeggen.

Westland - Roubaix: het parcours!

Secteur 10: Broekpolderweg

**

Net als de kasseienstroken in Noord-Frankrijk zijn de zijkanten het best te berijden. Dat wordt dus dringen voor een goeie positie. Of als een Vlaamse bikkel gewoon dwars door het midden.

Secteur 11: Brug Broekkade

***

Een gemene flessenhals in het parcours waar je na de vlakke Watersportweg even wakker wordt geschud. Letterlijk.

Westland - Roubaix: het parcours!

Secteur 12: Keenenburgweg

**

Genoemd naar het kasteel dat hier – heel oude Schipluidenaren weten het nog – in de vijftiende eeuw heeft gestaan. Het kasteel is gesloopt, alleen de bestrating uit die tijd ligt er nog.

Westland - Roubaix: het parcours!

Secteur 13: Dorpsstraat

****

Denk er een uithangbord met ‘Jupiler’ bij en je hebt het idee dat je dwars door een Vlaams gehucht rijdt. Aan de klinkers zal het niet liggen.

Westland - Roubaix: het parcours!

Secteur 14: Blaker - Laan van Adrichem

*****

Nou, daar gaan we. Het Bos van Wallers van het Westland, maar dan zonder bos. Hier dreigt de slachting die we eigenlijk al op de Slachthuisweg hadden vermoed. Niet dringen graag.

Westland - Roubaix: het parcours!

 

Secteur 15: Kijckerweg

*****

Amper hersteld krijg je de Kyckerweg voor je kiezen c.q. vullingen. Als die op hun plek blijven zitten tenminste op deze kasseienweg. Als-ie in de Efteling lag zou-ie rollercoaster heten en moest je een uur in de wachtrij. Enjoy!

Secteur 16: Galgeweg

****

Slachthuiskade, Laan 1940-1945, nou weer de Galgeweg: it’s all in the name zullen we maar zeggen. 

Westland - Roubaix: het parcours!

 

Secteur 17: Boomgaardspad

****

Weer zo’n fietspad dat gemeente Westland maar ‘ns snel op Marktplaats moet zetten.

Westland - Roubaix: het parcours!

Secteur 18: van der Poelkade

***

Waarom de Van der Poelkade? Omdat wereldkampioen cross Mathieu zich prima thuis zou voelen op dit parcours. 

Secteur 19: Van de Kasteelestraat

***

Jarenlang het testterrein voor VS Cycling, toen de winkel nog aan de andere kant van de vijver zat. Dan weet je meteen waarom elke nieuwe fiets die we afleverden rammelde als een oud barrel.

En heb je toch een lekke band? Dan kun je die na afloop declareren bij ons. Wel op vertoon van je ouwe band graag. Veel succes. En vooral: veel plezier!

Westland - Roubaix: het parcours!

 


Terug
Deel het met uw vrienden!

Contactgegevens

Routebeschrijving