VS Ciclismo introduce Pinarello!

We hadden al niet te klagen over topmerken. Met Pinarello krijgen we er weer één bij. Trots? Kun je wel zeggen. Sinds 2012 won zeven keer een Pinarello Dogma de Tour de France. Die Dogma is toevallig wel het meest iconische model, maar de Italianen maken meer modellen. Dit jaar is de hele line-up vernieuwd. Naast de Dogma F is er de nieuwe Pinarello F-serie, een - ahem - betaalbare versie. En met de X-serie introduceert Pinarello een nieuwe endurancelijn.

VS Ciclismo introduce Pinarello!Pinarello Dogma F

Die knik in de bovenbuis en in de staande achtervork. De iets inspringende zadelpen. De licht rond lopende voorvork. Haal de forse merknaam eraf en de Dogma F herken je nog steeds in één oogopslag. Met het model heeft Pinarello de lat hoog gelegd: een aerofiets én een klimfiets in één, met een aangename rijervaring. Voor de Dogma F heeft het merk Toray 1100 carbon gebruikt, stijf en sterk. Daaraan merk je ook dat de fiets is ontwikkeld voor met de wedstrijdrijders in het achterhoofd.

VS Ciclismo introduce Pinarello!

Maar ook als je dit jaar toevallig niet op de startlijst staat voor een van de grote rondes valt er veel te genieten. De zit voelt vertrouwd aan, en ook na lange ritten heb je niet het idee dat je studeert voor pizza calzone (ja, die opgevouwen variant).

VS Ciclismo introduce Pinarello!

Genoeg te kiezen. In groepsets bijvoorbeeld, met SRAM Red Etap AXS, Dura Ace Di2 of Campagnolo Super Record EPS. Ook krijgen we ‘m binnen als frameset. Opvallend: Pinarello levert de Dogma F ook nog met velgremmen. En weinig merken bieden hun topmodel aan in maar liefst 12 (!) verschillende maten. Trouwens, ook het aantal kleuren is aan de zeer ruime kant.

VS Ciclismo introduce Pinarello!

Pinarello F

De modelnamen Prince en Paris zijn op de schroothoop gegaan. Daarvoor in de plaats komt de Pinarello F. Dezelfde lijnen als de Dogma F, maar nu voor prijzen die je niet je huwelijk kosten. Het verschil? Een iets andere samenstelling van het carbon, al scheelt het niet eens veel met het topmodel.

VS Ciclismo introduce Pinarello!

Drie uitvoeringen telt de F-serie, met de F9 als topmodel (leverbaar met Dura Ace Di2 of SRAM Red AXS). Onderaan de ladder staat de F5, maar dan hebben we het nog altijd over een Dogma F-lookalike met Shimano Ultegra. De Pinarello F is er uitsluitend met discs en alle F’jes zijn er in twee kleurstellingen.

VS Ciclismo introduce Pinarello!

Pinarello X

Het kan natuurlijk zijn dat je je hebt voorgenomen niet alle KOM’metjes van je fietsmaten af te pakken. En ‘gewoon’ een racefiets zoekt om relaxed te toeren, zolang er maar Pinarello op het frame staat. Enter de X-serie: twee op endurance geïnspireerde modellen, al praten we bij het Italiaanse merk nou ook weer niet over de fietsen van de postbode.

Ook de beide X-modellen hebben nog altijd een racey geometrie, maar wel één waarmee je makkelijk lange ritten maakt. Met de X1, voorzien van (mechanische) Shimano 105, kun je zelfs al voor een heel aanvaardbaar bedrag plaatsnemen op een Italiaanse schone. Voor de X-serie kies je per model uit twee kleuren, ook hier weer uitsluitend met discs.

VS Ciclismo introduce Pinarello!

Pinarello Grevil F

Zelfs onverhard kun je op chique: met de Pinarello Grevil F, zeg maar: de Dogma voor het terrein. Met de stijlkenmerken die de Grevil deelt met z’n broer durft Pinarello de Grevil zelfs een aero-gravelfiets te noemen. Het model is leverbaar met de 1 x 13-groep van Campagnolo, de Ekar. Verkrijgbaar onder meer in de kleurstelling zwart/helemaal goud, speciaal voor het Westland.

VS Ciclismo introduce Pinarello!

We verwachten dat we vanaf maart - en dat is het al bijna - modellen binnen gaan krijgen. Sterker, de eerste Dogma F’s hebben we al (ongezien) verkocht. Zodra we de Pinarello in de shop hebben lees (en zie) je het op onze Facebookpagina.


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

Routebeschrijving