E-mtb's van Cannondale: de Habit, de Moterra of de Trail?

Sinds we bij VS Cycling de behoorlijk trotse dealer zijn van Cannondale, hebben we onze line-up aardig vergroot. Natuurlijk met racers als de CAAD-13, de Synapse en de System Six. Maar Cannondale heeft ons vooral verrast met e-mtb’s. Dan hebben we het over de Moterra, de Habit en de Trail. Verdeeld over die drie typen heb je keus uit – schrik niet - 20 modellen. Binnenkort gaan we zelfs een speciale e-week organiseren om al onze elektronische spulletjes aan te prijzen. Als amuse op twee wielen eerst maar een kennismaking met de Cannondales-op-batterijen.

E-mtb's van Cannondale: de Habit, de Moterra of de Trail?

De Cannondale Moterra Neo Carbon 1, een multifunctionele terreinknecht.

De elektrische racefiets is niks bijzonders meer. E-mtb’s zien we ook steeds meer. De mtb met motortje is ideaal voor de terreinfietsers die ietsje minder getraind zijn dan Matthieu van der Poel. Een matige conditie hoeft je er niet langer meer van te weerhouden om van de gebaande paden af te wijken. Dat klimmetje waarvoor je normaal gesproken moest afstappen, doe je nu moeiteloos. En ook het overwinnen van een hobbel-de-bobbel-bospad met boomwortels vraagt veel minder inspanning.

E-mtb's van Cannondale: de Habit, de Moterra of de Trail?

Alleen al voor de kleur zou je 'm willen: de Cannondale Habit Neo 3.

Ook voor de meer ervaren mtb’ers

Het leuke van een elektrische mountainbike is dat je er ook als meer geoefende baggeraar iets aan hebt. Je kunt nu bij het leveren van dezelfde inspanning een hogere snelheid bereiken. Met andere woorden, meer het accent leggen op je techniek en je kwaliteiten aan het stuur. En mocht je last hebben van accu-schaamte: niemand die op een toch al dikke mtb ziet dat-ie gemotoriseerd is. Tel uit je terreinwinst. 

E-mtb's van Cannondale: de Habit, de Moterra of de Trail?

Cannondale heeft niet op de motoren bespaard: op alle modellen een Bosch.

Natuurlijke ondersteuning

Als je weleens motorisch aangedreven hebt gefietst ken je de vrij natuurlijke ondersteuning. Hoeveel support je krijgt meet het motortje zelf: aan de hand van je snelheid, het aantal omwentelingen en de trapkracht. Bij e-mtb’s speelt ook de hellingshoek nog een rol. Maximaal krijg je driemaal je eigen trapkracht geleverd. De hoogste snelheid die een mountainbike met motortje haalt is 25 km per uur. Je komt er bij de meeste modellen zo’n 100 km ver mee, genoeg voor een dag op de prairie. Liever op eigen kracht? Dan schakel je de motor uit en heb je er een gewone mtb aan. Ook de voorvork kun je locken op alle modellen.E-mtb's van Cannondale: de Habit, de Moterra of de Trail?

Het topmodel van de gemotoriseerde mountainbikes: de Moterra Neo Carbon LT 1.

Drie e-mtb’s van Cannondale

Met de komst van Cannondale kregen we er veel meer keuze bij in de winkel: een Habit, een Moterra of een Trail? En welk model? Dat hangt er maar net vanaf wat je graag doet als je gaat modderworstelen. Lange trails of liever technische stukken? In Nederland fietsen of de heuvels in het buitenland? Heb je al ervaring of begin je? In de winkel leggen we je graag uit waar je goed aan doet. Maar met deze uitleg weet je alvast in welke richting je jouw avontuur moet zoeken.

E-mtb's van Cannondale: de Habit, de Moterra of de Trail?

De aandrijving is van Shimano of SRAM, afhankelijk van het model van je voorkeur.

Cannondale Habit: technischer trails

Haal je je lol vooral uit de iets meer technische trails? Dan kies je voor de Habit van Cannondale. Die is er in vijf varianten, alle van carbon. De Habit laat je kiezen uit een groep van Shimano of SRAM, ook met de nieuwste 12-speed groepen. Afhankelijk van je voorkeur - en je budget - kun je er 78 tot 108 km mee vooruit. Remmen zijn altijd hydraulisch, bij alle e-mtb’s van Cannondale trouwens. Achtervering maakt ‘m heerlijk comfortabel.

E-mtb's van Cannondale: de Habit, de Moterra of de Trail?De Cannondale Trail Neo 4 is de instapper in het e-assortiment, een hardtail van € 3099.

Cannondale Moterra: ruig terrein

Ben je meer in het geaccidenteerde terrein te vinden, dan komt de Moterra van Cannondale in beeld. Ook hier heb je het voor het uitzoeken: carbon of aluminium, 95 of 120 kilometer bereik, SRAM of Shimano. Ook hier heb je weer het gemak van voor- en achtervering. Daarmee is de Moterra de allrounder in het Cannondale assortiment.E-mtb's van Cannondale: de Habit, de Moterra of de Trail?

Cannondale Trail: aluminium trailfavoriet

Met de Trail kun je rustig een rondje opzoeken op de Utrechtse Heuvelrug of de Veluwe: de routes daar zijn gemaakt voor de Trail van Cannondale. Achtervering ontbreekt daarom op de meeste versies, die heb je daar niet echt nodig. Maar aan goede componenten ontbreekt het verder niet. Zo haalt de accu van de Trail Neo 2 zelfs 124 km op een dag. De aandrijving is van Shimano, de Deore groep. Omdat de Trail van aluminium is, is het veruit de meest voordelig optie: al vanaf 3 mille rij je met je eigen motorsponsor rond.

E-mtb's van Cannondale: de Habit, de Moterra of de Trail?

Maak je geen zorgen over de componenten op alle modellen.

Goed spul op alle modellen

Op alle Cannondale modellen vind je motoren van Bosch, de Performance Line serie. De ervaring die wij er tot nu toe mee hebben is dat je van een Bosch motor het meeste plezier hebt, zonder gedoe. Ook alle andere componenten - van stuur tot zadel - zijn zonder meer uitstekend. Bij ons in de winkel staan de modellen klaar voor een kijkje en een proefrit.

Ja, jammer dat je in de buurt de kwaliteiten in het terrein niet goed kunt uittesten. Maar ook een rondje vlak geeft al een aardige indicatie van wat je op een maanoppervlak mag verwachten. We helpen je graag aan je wekelijkse portie terreinplezier. Niet alleen op een Cannondale, ook op een van de modellen van Specialized.


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

Routebeschrijving