De Specialized Rockhopper, de ideale mtb voor de Hoekse Oranjepolder

Het is ongetwijfeld de mtb met het hoogste fun-per-kilo-gehalte, de Specialized Rockhopper. Niet alleen een van de meest betaalbare in ons assortiment, maar ook een van de veelzijdigste. De 29” hardtail vindt met z’n stuurkwaliteiten makkelijk de weg over slingerende single tracks. En ook in ruwer terrein blijft-ie probleemloos op de been, met het laag geplaatste bottom bracket en de gripgrage banden. Ideaal fietsje voor het nieuwe mountainbikeparcours in Hoek van Holland!

Als je wilt kun je al voor € 569 opstappen op een echte Specialized. Stel je iets hogere eisen aan je mtb, sla dan de Sport en Comp uitvoeringen over, adviseren we. Het relatief geringe prijsverschil levert je een lichter frame, meer demping en en een betere derailleur op. Zowel de Expert-versie (€ 899) en de Pro (€ 1199) hebben als basis het A1 SL Premium Frame. Die SL staat voor Super Light, omdat Specialized net wat aluminium heeft bespaard in de productie. In de Pro-versie ga je met goed 12 kilo van huis. Niet slecht voor een mtb in deze prijsklasse.

De Specialized Rockhopper, de ideale mtb voor de Hoekse Oranjepolder

Rockhopper: prima klimmer en daler

Wat alle modellen gemeen hebben, is de geometrie. De Rockhopper klimt makkelijk en geeft je ook vertrouwen bij het dalen. Doordat het bottom bracket ietsje lager geplaatst is, durf je sowieso met ietsje meer lef het terrein in. Met z’n 29 inch wielen pak je ook makkelijker een obstakel mee.

Daarnaast ben je met die wielmaat eerder op snelheid en voelt ook rijden op het asfalt niet of je een Russische legertank uit 1965 bestuurt. De wielen zijn gestoffeerd met brede Fasttracks banden, die met hun grote contactvlak een perfecte grip hebben.

Hydraulische schijfremmen van Shimano

Specialized is zo vriendelijk geweest om op alle uitvoeringen betrouwbare Shimano hydraulische schijfremmen te monteren. Dat zien we niet gauw op mtb in deze prijsklasse. Kabels blijven netjes binnenboord, wat het model een cleane look geeft. Je hebt keus uit modellen met vóór één of twee bladen.

Vanaf de Comp versie is ook de Multi-Circuit demping standaard. Al naar gelang de grootte is de veerweg 80, 90 of 100 mm. Op de twee duurste – nou ja duur, ze zijn helemaal niet duur – versies heb je een remote lockoutsysteem, zodat je de vering naar wens kunt variëren.

Gemaakt voor de Hoekse hills

Lijkt mtb’en je leuk, nu er in de achtertuin van het Westland een mooi parcours ligt in Hoek van Holland? En kijk je met je mond open naar de Specialized Epic Evo, maar wil je eerst eens ervaren wat het echt is voor je die € 5399 daarvoor neerlegt? Dan is de Rockhopper een vliegende start. De Expert heb je al voor € 899, een upgrade van € 300 brengt zelfs een van de beste hardtails die er op de markt zijn binnen je bereik. De Hoppers zijn er als  unisexmodellen en ook in vrouwenuitvoeringen. Kom kijken bij Van Scheijndel Wielersport!


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

Routebeschrijving