Nieuw: wielerzadel tegen erectiestoornis bij wielrenners

PERSBERICHT

VS Cycling lanceert wielerzadel tegen erectiestoornis bij wielrenners

‘s-Gravenzande, 31 maart - VS Cycling heeft een wielerzadel ontwikkeld dat afrekent met een ernstige kwaal bij wielrenners: erectieproblemen. Door het steeds gestroomlijnder worden van racezadels bieden deze onvoldoende ondersteuning aan de vitale delen. ‘Ik denk dat het een van de grootste taboes onder wielrenners is om erover te praten’, zegt Sander van Scheijndel van de wielerspeciaalzaak in ’s-Gravenzande. Het zadel dat in Italië is geproduceerd is vanaf vrijdag te koop.

Nieuw: wielerzadel tegen erectiestoornis bij wielrenners

Dankzij het nieuwe zadel kun je eindelijk weer eens een KOM scoren in de slaapkamer.

Het probleem dat wielrenners ervaren is dat de bloeddoorstroming in bepaalde delen van het lichaam stagneert op de racefiets. Met name het gebied ter hoogte van het bekken krijgt in gebogen houding te weinig bloed toegevoerd. ‘De trend van aerodynamische zadels heeft het probleem nog eens versterkt’, weet Sander van Scheijndel. ‘Die bieden eigenlijk te weinig steun waardoor de vitale delen in het gedrang komen. Op termijn ontstaan daardoor erectieklachten.’

Nieuw: wielerzadel tegen erectiestoornis bij wielrenners

Veel wielrenners rijden hun ritten staand om de problemen te voorkomen.

‘Vage klachten’

Het is een groot probleem onder wielrenners, schat Sander van Scheijndel in. ‘Ik denk zeker bij 25 procent van mijn mannelijke klanten, vooral renners die wat forser geschapen zijn. Maar het is wel een taboe om erover te praten. Ik merk het in de winkel, als klanten over vage zadelklachten beginnen. Als je maar lang genoeg doorvraagt durven ze eindelijk toe te geven dat ze ‘m niet meer omhoog krijgen, om het zo maar te zeggen.’

Nieuw: wielerzadel tegen erectiestoornis bij wielrenners

Dit is 'm dan!

Pick-Up XL

Via connecties met een Italiaanse zadelfabrikant heeft VS Cycling een eigen zadel ontwikkeld, de Pick-Up XL. Dat is voorzien van een uitsnede, een ‘cut-out’, waardoor de vitale delen maximale speelruimte hebben. Sander van Scheijndel: ‘We hebben er veel research and development ingestoken om het model te perfectioneren. Een monteur in onze werkplaats die seksueel heel actief is en wielrent heeft het uitvoerig getest. Hij heeft nog geen één keer hoeven te verzaken bij zijn vaste vriendinnen.’ Wie twijfelt of het zadel iets voor hem is kan de edele delen laten opmeten in de eigen Retül Bike Fit studio.

Nieuw: wielerzadel tegen erectiestoornis bij wielrenners

Tip: laat de zaak voor de zekerheid opmeten voor de juiste afstelling op de fiets.

Cadeau voor moederdag

VS Cycling verwacht opvallend genoeg dat vooral vrouwen geïnteresseerd zijn in de Pick-Up XL, als cadeau voor hun wielrennende man. ‘En voor mannen is het weer een ideaal cadeautje voor moederdag’, zegt Sander van Scheijndel met een knipoog. Het Pick-Up XL zadel is vanaf vrijdag te koop in de winkel aan de Sand-Ambachtstraat in ’s-Gravenzande voor € 69.

 


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

Routebeschrijving