Klim zondag 24 april mee tijdens de Pre-Tourmalet

Zijn je klimspieren alweer uit de winterslaap? Mooi, want op zondag 24 april mogen ze weer aan het werk voor de Pre-Tourmalet. Zeg maar: de klimkoers van het jaar. Op bedrijventerrein Honderdland gaan alle Westlandse klimgeiten honderd minuten lang tekeer op twee parkeerdaken. De ene is van Freight Line, de andere is van Growers United. Met hun stijgingspercentages doen ze niet onder voor de cols in de Pyreneeën. De Pre-Tourmalet is een actie van Team Westland. Dus je doet ook nog eens iets voor het goeie doel met je deelname.

Klim zondag 24 april mee tijdens de Pre-Tourmalet op HonderdlandBergbeklimmers Barry Disselkoen (rechts) en Sander van Scheijdel hebben zich met gevaar voor eigen leven alvast een weg naar boven gebaand.

In een Westland waar een verkeersdrempel al tot een col van de tweede categorie wordt gerekend, valt het niet mee klimkilometers te maken. Team Westland to the rescue: op zondag 24 april krijg je de kans om te klimmen tot je erbij neervalt. Die parkeerdaken op Honderdland zijn normaal gesproken gesloten voor wielrenners. Zonde, want met stijgingspercentages van tien procent zijn het gemene krengen.

Ideale decors dus om je trainingskilometers in de bergen te maken, zonder dat je daarvoor naar Alleskitzbühel hoeft. De twee daken liggen pal naast elkaar zodat je maar even de gelegenheid hebt om de relaxmodus aan te zetten. In tegenstelling tot eerdere berichten is het een individuele rit. Al rekenen we er natuurlijk op dat je met je hele vriendenploeg van de partij bent.

 

Klim zondag 24 april mee tijdens de Pre-Tourmalet op HonderdlandDe oprit van Freight Line. Die van Growers United doet er niet voor onder, qua stijgingspercentage.

Geen wedstrijd, eigen tempo

Als Capra ibex Westlandicus - de Latijnse naam voor de Westlandse klimgeit - kun je je er exact honderd minuten lang uitleven. Het startschot op Honderdland klinkt zondag om 11.00 uur, om 12.40 uur blazen we af. Het is geen wedstrijd, het staat iedereen vrij om in zijn of haar eigen tempo de Pre-Tourmalet uit te rijden. En over Tourmalet gesproken: het is niet alleen maar een aardige warming-up voor de Team Westland-tocht. Ook als je plannen hebt voor de Klimclassic, de Dolomietenmarathon of de Marmotte kun je je klimspieren na de winter weer reanimeren.

Klim zondag 24 april mee tijdens de Pre-Tourmalet op HonderdlandGezelligheid verzekerd

Natuurlijk zorgen we rondom de Pre-Tourmalet voor de nodige gezelligheid. De parkeerdaken worden op z’n zondags aangekleed met vlaggen, we zorgen voor muziek (‘In the Dutch Mountains’ op repeat) en er is voldoende te kanen en te drinken. Je schrijft in voor een bedrag van € 25. Dat gaat - overbodig om te zeggen - volledig naar het goede doel, het kankeronderzoek dat Team Westland al jaren ondersteunt. Er is ter plekke gelegenheid om extra kleding droog achter te laten.

Inschrijven?

Tuurlijk schrijf je in. Of je nu een getrainde bergentemmer bent of voor het eerst wil ervaren wat het is als de weg omhoog loopt: dit wordt leuk. Je kunt als volgt inschrijven:

Barry Disselkoen, telefoon 06 5182 4156, e-mail info@barrydisselkoen.nl

Sander van Scheijndel, telefoon 06 1851 3757, e-mail info@van-scheijndel.nl

 

 


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

Routebeschrijving