Geen vuurwerk aan het eind van het jaar. Wel Cannnondale!

We hadden al een paar mooie merken in de nieuwe shop staan. Maar er staat er nóg één bij: Cannondale. Amerikaans, wereldberoemd en vooral ambitieus. Misschien heb je een maand of twee gelezen dat Pon Bike het merk heeft overgenomen. Pon Bike is de fietsendivisie van het concern dat je vooral van de auto’s kent. Geen kleintje, want met - onder meer - Gazelle, Focus, Cervélo, GT, Mongoose, BBB Cycling en nu dus Cannondale is Pon ’s werelds grootste fietsenfabrikant. Belangrijker nog: Pon heeft grote plannen om het merk verder uit te bouwen.Geen vuurwerk aan het eind van het jaar. Wel Cannnondale!

 De Cannondale SystemSix is er in diverse uitvoeringen, hier met Shimano Ultegra.

Met de verhuizing naar de nieuwe shop hebben we altijd al in ons achterhoofd gehouden om er een merk bij te nemen. De ruimte hebben we er immers voor, al betekent de komst van Cannondale dat we wat gaan verschuiven in het assortiment. En er is nog een tweede reden om naar een vijfde fietsenmerk te gaan. Dat is de wereldwijde schaarste aan fietsen en vooral fietsonderdelen, waardoor de aanvoer van nieuw stagneert.

Geen vuurwerk aan het eind van het jaar. Wel Cannnondale!

De CAAD Optimo 1 gaan we veel zien op de weg: met Shimano 105 voor een heel schappelijke € 1499.

Vissen in een extra vijver

Niet dat Cannondale geen last heeft van de problemen in de sector, waar op z’n vroegst in 2023 een oplossing voor wordt verwacht. Ook hier is het niet: bestellen en wegrijden. Maar met een extra merk erbij vissen we in een extra vijver. Een behoorlijk grote vijver zelfs, want met ’s werelds grootste in fietsen verwachten we dat Pon iets eerder in de rij staat als er onderdelen beschikbaar komen. Een paar cijfers: Pon Bike doet op jaarbasis 2,5 miljard euro en verslaat daarmee Giant, dat het met een lousy 2,1 miljard moet doen.

 

Geen vuurwerk aan het eind van het jaar. Wel Cannnondale!De Cannondale Synapse met Shimano Ultegra is er ook in vrouwenuitvoering.

Fietsen assembleren in Almelo

Pon neemt Cannondale niet alleen voor de leuk over. Het merk moet een steviger voet aan de grond krijgen in de markt voor racefietsen, mtb’s en elektrische fietsen. Ook in Nederland moeten we daarvan kunnen profiteren. En dat zou best weleens kunnen. In het eerste kwartaal van 2022 gaat een nieuwe productielocatie voor Cannondale open in Almelo, een paar uurtjes fietsen van ’s-Gravenzande. (Minder zelfs nog op een Cannondale SystemSix.) Hier gaat Cannondale fietsen assembleren. Met productiefaciliteiten dichter bij de Europese markt kan Cannnondale sneller wisselingen in het assortiment doorvoeren.

 

Geen vuurwerk aan het eind van het jaar. Wel Cannnondale!Chique graveler van Cannondale: de Topstone, hier in carbon.

Iconische modellen

We twijfelen er niet aan dat we veel van jullie een plezier gaan doet met Cannondale erbij. Het merk heeft een paar iconische modellen in het assortiment, zoals de CAAD die keer op keer wordt genoemd als de beste aluminium racer. Ook die moet het komend jaar bij ons in de winkel staan, met aantrekkelijke prijskaartjes: € 1299 voor de versie met Shimano Tiagra, € 200 meer voor een 105-uitvoering.

 

Geen vuurwerk aan het eind van het jaar. Wel Cannnondale!Uniek door de vork die niet dubbelzijdig is maar enkelzijdig: de Topstone Lefty.

Niet minder bekend is de Cannondale SuperSix, de aeroracer met brute looks. Die combineert het lichtgewicht van carbon en de souplesse van 105 (vanaf € 3299). Andere modellen zijn de carbon Synapse en de Topstone, de gravelfiets die er in maar liefst negen modellen is. En dan is er ook nog de Topstone Lefty, met z’n unieke enkelzijdige voorvork een shockproof graveler.

Geen vuurwerk aan het eind van het jaar. Wel Cannnondale!Cannondale is heel sterk in mtb's, zoals met deze Scalpel SE2 van carbon.

Ook mtb’s en elektrische fietsen

Over terrein gesproken: ook voor echte mountainbikes kun je bij Cannondale prima terecht. De Amerikanen zijn vooral bekend van de Scalpel, maar ook de F-Si gaan we je met plezier adviseren. En wil je een duwtje in de rug: zowel in race als in mtb kun je modellen met een betrouwbare motor krijgen. Laat dát nou maar aan die jongens van Pon over.

Kom kijken, helaas online...

De eerste modellen staan in de winkel (tot zover het goeie nieuws) die dus nog tot 14 januari op slot blijft. Als je online al iets kunt vinden dat je interesseert: bel even wat we kunnen leveren. Nogmaals, ook Cannondale en Pon gaan het fietsentekort niet 1-2-3 oplossen. Maar we hebben goeie hoop dat we je ook in 2022 in een goed gevulde winkel kunnen ontvangen.


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

Routebeschrijving