Specialized DIVERGE CARBON 12 versnellingen met Schijfrem met hydraulische bediening

Rij je graag op het asfalt, maar wil je ook weleens een bospad meepakken? Dat komt je in de meeste gevallen te staan op de aankoop van twee fietsen. Of je koopt de Specialized Diverge. Het is al een paar jaar de meest onderschatte fiets op het menu van het merk. De Diverge is een racefiets die zich op elk terrein thuis voelt. En de 2018-update levert ‘m niet alleen extra kudo’s op voor de looks, op een aantal modellen is de Specialized Diverge ook leverbaar met het revolutionaire Future Shock-systeem van de Roubaix. Ook zijn er modellen voor de vrouwen.

De nieuwe Specialized Diverge die bij Van Scheijndel Wielersport in de winkel staat te shinen, oogt helemaal van deze tijd. De buizen lopen niet langer meer iets rond maar zijn recht, de staande achterbrug is ietsje verlaagd. In vergelijking met het vorige model zijn de stabiliteit en de stuureigenschappen verbeterd. Vooral op minder vlak terrein heb je daar plezier van, door de iets minder steile balhoofdhoek en de kortere wielbasis. Een scherp bochtje pak je nét iets zelfverzekerder mee. En met de mogelijkheid om banden tot 42 of zelfs 47 mm (met kleinere wielen) te monteren, kom je zelfs op het maanlandschap nog een heel eind.

Specialized Diverge op de weg
Maar is het ook een wegfiets? Reken maar. Het klinkt tegenstrijdig, maar Specialized is erin geslaagd om er ook een echte kilometerkannibaal van te maken. Tourtocht, intensieve training of een relaxed zondagmorgenritje: je staat er versteld van hoe veelzijdig een fiets kan zijn. De Diverge reageert gretig als je een trap extra doet, ook door het relatief lage gewicht. Koop je ‘m in carbon, dan kom je niet eens aan de 10 kilo. Netjes.

Ideaal voor woon/werk-verkeer
Een prima zakenfiets is het óók. Je kunt de Specialized Diverge bij Van Scheijndel Wielersport bestellen met spatborden en bagagedrager. De montagepunten zijn al aangebracht. Ook is er rekening gehouden met een derde bidon.

Uitvoeringen Specialized Diverge
Plezierig is het dat er voor iedereen wel een geschikt model is. De prijslijst in de winkel begint bij een heel schappelijke € 1299. Je hebt dan de Diverge Elite E5, compleet met de uitstekende Shimano Tiagra-groep, die amper onderdoet voor 105. Wil je er Future Shock op, het geavanceerde veersysteem dat Specialized ook op de Roubaix levert? Kies dan voor de Diverge Comp E5: lichtgewicht aluminium, Shimano 105 én prima Tektro Spyre mechanische schijfremmen. In carbon kan ook, met keus uit de Comp en de Expert versie. Die laatste heeft een topafwerking: de SRAM Force 1 groepset met één tandwiel voor, stijve en lichtgewicht Roval SLX 24 wielen en hydraulische schijfremmen.

Twee modellen voor vrouwen
Fietsende vrouwen die weleens een modderbad willen hoeven niet langer meer naar de schoonheidsspecialiste. Met een van de twee vrouwenversies kun je het terrein gaan omploegen. De Elite E5 is er in aluminium met een aantrekkelijk prijskaartje van € 1299, de Comp is er in carbon en kost € 2999. Extra op die laatste: Future Shock vering, Shimano 105 en hydraulische schijfremmen. En ook standaard: stoere kleuren, dus geen Barbieroze en K3-paars!
Specialized Diverge informatie-video


Klik op de video voor meer info
Prijsinformatie

€ 2.999,-

Neem contact met ons op over deze fiets


Onze fietsmerken

Specialized
BMC
Bianchi
Isaac