Bianchi Infinito XE | Ultegra

De Bianchi Infinito CV kenden we al, als endurancefiets die bekend werd om z’n innovatieve toepassing van countervailtechnologie. De Infinito XE deelt de relaxed geometrie van de CV. Ook de Infinito XE is daarmee gericht op comfort. Door de toepassing van iets ander carbon is de nieuwste Bianchi echter een heel stuk betaalbaarder. Ook doordat je al kunt opstappen met de relatief voordelige Shimano 105-groep.

De Infinito XE is er voor de rijder die onderweg graag de tijd neemt voor koffie met appeltaart - met slagroom graag. De XE staat voor Xtra Endurance, wat al aangeeft dat dit een fiets is voor een langere toertocht of een ritje naar Noordwijk heen en weer op de zondagmorgen. Toch heeft Bianchi de geometrie aan de sportieve kant gehouden. In de eindsprint naar ’t Zeepaardje doe je gewoon mee, want de concessies aan een meer rechte houding zijn beperkt.

CounterVail technologie

De originele Bianchi Infinito CV heeft z’n plekkie in het profpeloton onderhand wel verdiend. CV (‘CounterVail’) is een innovatieve samenstelling van het carbon waardoor hobbeltjes en putjes in het wegdek worden geneutraliseerd. Bij de lancering in 2014 was het een revolutie. Dat je er ook hard op kon gaan bewees Lars Boom in 2014. Hij won toen de vijfde etappe in de Tour, met een paar kasseienstroken onderweg, op een Infinito CV.

Banden tot 32 mm

Voor de Bianchi Infinito XE hebben de Italianen een iets minder exclusieve carbonsoort gebruikt. Daardoor staat XE ook meteen voor Xtra Economic. Al heb je met een frame van slechts 1100 gram natuurlijk niet écht te klagen. Natuurlijk is er qua demping iets verschil te merken met de CV. Maar als je de meeste kilometers op keurig vlak asfalt maakt, is er eigenlijk weinig reden om naar de duurdere broer te kijken. Temeer omdat het frame overweg kan met banden tot en met 32 mm. Laat je die monteren, dan benadert het comfortniveau van de XE al vrij dicht dat van de CV.

Clean uiterlijk

Je koopt ‘m in twee kleuren: traditioneel Bianchi-celeste of zwart.In combinatie met de rechte lijnen levert dat een echte Italiaanse schone op, één die er eigentijds uitziet met licht verlaagde achterbrug. Kabels lopen netjes door het frame, een speciaal voor dit model ontwikkeld stuur maakt het af. Complimenzione!


Test ‘m uit!

Verder qua techniek: je koopt de Bianchi Infinito XE óf met Shimano 105 óf met Shimano Ultegra. Het verschil vind je vooral terug in het gewicht en de prijs. Shimano 105 heeft zich met elke upgrade verder ontwikkelt tot een concurrent voor Ultegra. Misschien dat die laatste nog nét iets verfijnder schakelt, maar veel scheelt het niet. In beide gevallen rem je af met de bijbehorende  betrouwbare hydraulische remmen van Shimano. De wielen zijn van Fulcrum, de Racing 918 - betrouwbare allrounders.

Moeilijk kiezen? Een testrit vertelt je meer. We hebben zowel de XE als de CV startklaar staan voor je!
Prijsinformatie

€ 3.199,-

Neem contact met ons op over deze fiets


Onze fietsmerken

Specialized
BMC
Bianchi
Isaac