BMC Roadmachine 02 THREE (105) gry blk gry 56

Hou je ervan om lange tochten te maken? En moet je fiets het summum van comfort hebben maar ook de looks van een hightech raceframe? Kijk eens naar BMC’s Roadmachines. De Roadmachine 01 en de Roadmachine 02 zijn twee ultralichte racefietsen die vooral gericht zijn op endurance. Niet de diepe zit die je wel op de Teammachine tegenkomt, maar nog altijd een racepositie die je in staat stelt om je Strava-records een upgrade te geven.

De Roadmachine modellen hebben dezelfde karakteristieke uitstraling als andere modellen van BMC. Frames zijn kaarsrecht, waarbij de oversized schuine buis de frames een robuust accent meegeeft. Til er echter één op en je merkt dat een Roadmachine minimaal gewicht in de schaal legt, waardoor je onderweg niet meer meezeult dan strikt noodzakelijk is. BMC heeft de Roadmachine ontwikkeld in twee varianten: de Roadmachine 01 en de Roadmachine 02. Beide modellen zijn weer leverbaar met verschillende afmontages.

Lichtgewicht en stijf frame

Het lichte gewicht gaat samen met ongekende stijfheid. Daardoor verlies je geen energie, maar is elke duw op de pedalen ook 100% effectief. En omdat je graag lang en ver fietst, is de Roadmachine een model dat niet elk richeltje of putje in het wegdek doorgeeft aan de berijder. Comfort staat bovenaan.

BMC Roadmachine 02

De BMC Roadmachine 02 is een directe afstammeling van de Roadmachine 01. Waar die vooral diepe broekzakken vraagt, is de 02 een stuk betaalbaarder. Dat heeft BMC gerealiseerd door voor een iets andere carbonkwaliteit te kiezen. Weliswaar voordeliger, maar nog altijd heel vergevingsgezind voor wegen met tweedehands asfalt of hobbeltjes of richeltjes. Ook de keus van de groepen draagt bij aan de sympathieke prijsstelling. Top of the bill is de BMC Roadmachine 01 met Shimano Di2, maar je kunt ook kiezen voor de handgeschakelde versie ervan. Nog gunstiger geprijsd is de Roadmachine 02 Three. Die heeft Shimano 105 aan boord, een groep die eigenlijk niet gek verwijderd is van Ultegra.

Wielen voor Roadmachine 02

Voor elk van de drie modellen staat er een andere wielset op het menu. De 02 One begint met de DT Swiss E 1800, die met 32 mm hoog wat aerovoordeeltjes biedt. De modellen daaronder krijgen respectievelijk de DT Swiss E 1850 en de Shimano RS-370 sets mee. Wielen die voor het doel waarvoor ze gemaakt zijn prima geschikt zijn, en die je later altijd nog kunt vervangen door een upgrade om de looks helemaal af te maken. Extra dempend vermogen garanderen de banden die tot 28 mm kunnen worden gemonteerd.
Prijsinformatie

€ 2.999,-

Neem contact met ons op over deze fiets


Onze fietsmerken

Specialized
BMC
Bianchi
Isaac