Proteam Bicycle Coating garandeert je twee jaar lang schone fiets

Je hebt het niet van ons, maar er zijn wielrenners die als de dood zijn voor een buitje. Niet omdat ze zelf nat worden, maar omdat hun dure karretje weleens vies zou kunnen worden. Nou kunnen we ons dat heel goed voorstellen, als je net de BMC Timemachine Road van vele duizendjes in de schuur hebt staan. (Of de fiets naast je in bed en je partner in de schuur, die klanten kennen we ook.) Maar ook al heb je een fiets van veel minder geld, dan nog is poetsen na een verregende rit vermoedelijk niet je hobby. Is er iets aan te doen? Ja, een behandeling met Proteam Bicycle Care. Een wondermiddel dat je twee jaar lang verlost van poetsen. Even afspoelen is genoeg!

 

Het 'afparelen' van druppels doordat water (en vuil) zich niet meer hecht aan de oppervlakte.

Het principe van Proteam Bicycle Care is heel eenvoudig. Op je complete racefiets, mtb of beachracer brengen we bij Van Scheijndel Wielersport een beschermende laag aan. We nemen alles mee, behalve de ketting. Die coating is een zogenaamde hydrofobe coating, een soort wax. De coating heeft twee functies. De belangrijkste is dat de fiets water- en dus vuilafstotend wordt. Opspattende modder krijgt geen kans om zich aan het materiaal te hechten. Bijkomend voordeel: je lak blijft langer mooi.

Het opbrengen van de coating is een precies werkje. Hebben we specialisten voor, bij Van Scheijndel Wielersport.

Nanocoating

Dit soort nanocoatings zijn oppervlaktebehandelingen die ook in veel andere industrieën worden gebruikt, van auto’s tot en met de ramen van wolkenkrabbers. Het geheim zit ‘m in de nanotechnologie, heel kleine deeltjes die - we hebben het voor de zekerheid even nagemeten - één miljardste van een meter klein zijn. Hightech spul dus, waarvan het hoog tijd werd dat ook wij fietsliefhebbers er eens van gingen profiteren.

Druppeltjes glijden eraf

Van de coating zie je niks. Je blinkende frame blinkt nog net zo als voor de behandeling. Het effect is in de praktijk echter meteen zichtbaar. In een regenbui vormt de neerslag druppeltjes die vanzelf van het frame (en de andere onderdelen) afglijden. Dat komt door het waterafstotende effect van het middel, gebaseerd op siliciumdioxide. Als een materiaal ermee is behandeld is het contactoppervlak tussen water en carbon of aluminium veel kleiner. 

Heb je er toch een smerige rit opzitten, dan volstaat een beurtje met de tuinslang. Die zet je erop om vervolgens een compleet schone fiets over te houden.

Je schoonmaakbeurten voor de komende twee jaar: even de tuinslang erover en klaar is Smeerkees.

Minimaal twee jaar lang effect

Het effect moet zo’n twee jaar lang intact blijven, belooft Proteam. Wie er zeker van wil zijn dat het minimaal twee jaar is en het vertroetelen van zijn of haar karretje toch niet kan laten, kan ook af en toe wassen met een speciale shampoo. Het opbrengen van de coating doen wij bij Van Scheijndel Wielersport voor je. Het is een precies werkje, waarbij we met een soort airbrush alle delen bereiken. De kosten van zo'n waterafstotende behandeling: 99 euro. Daarvoor rijd je minimaal twee jaar lang rond met een fiets die zó uit de doos lijkt te komen. En he eeuwige poetsen na een regenbuitje is er niet meer bij. Interesse? Tijdens het jubileumweekend zijn er ’s morgens vanaf 9.30 uur demonstraties.