Echt, de allerlaatste Allez Sprint Comps staan nú startklaar

Je wilt een fiets die gemaakt is om vooral in de jachthouding te zitten, op weg naar je volgende KOM’metje. Je weet dat de aluminium frames van tegenwoordig echt niet meer onder doen voor carbon. En je hebt er geen hekel aan als je fiets er veel duurder uitziet dan-ie in werkelijkheid kost. Aha, klanten voor de Specialized Allez Sprint Comp! Bij Van Scheijndel staan nog nét drie stuks van het modeljaar 2018 in de winkel: twee complete fietsen in maat 61 en 56 cm (1799 euro), één Limited Edition frame in maat 58 cm (999 euro).

Specialized-Allez-Sprint-Comp

Met de Specialized Allez is iets bijzonders aan de hand. Ooit in de jaren zeventig geïntroduceerd als een van de eerste modellen, staat de Allez nog altijd bij Specialized in het magazijn. En al die jaren bleef de Allez een model met onmiskenbare race-genen, één dat door de aluminium uitvoering ook nog eens heel betaalbaar was. Test na test scoort de Allez op de prijs/kwaliteit-verhouding.

Specialized-Allez-detail-voor

In het rood rijden

Vorig jaar heeft het model echter een upgrade gekregen. De complete serie kreeg een meer op endurance-gerichte geometrie. Eén versie werd gespaard: de Specialized Allez Sprint Comp. Het is een model met een racey zitpositie, bedoeld voor rijders die graag in het rood rijden. Tegelijkertijd is het frame niet zodanig hard dat je halverwege een lange rit de traumahelikopter moet bellen om fatsoenlijk thuis te komen. Trouwens, je hebt altijd nog de S-Works FACT carbon voorvork die schokken absorbeert.

Specialized-Allez-Sprint-Comp-smartweld

Ziet er netjes uit toch, dat laswerk?

Amper lasnaden

De Sprint Comp ziet er ook nog eens fantastisch uit. Niet alleen door de kleur, Satin Brushed, maar ook door de lasnaden. Specialized werkt met D’Alusio Smart Welding, een techniek die meer precisie in het lassen mogelijk maakt. Het resultaat is dat je de lasnaden nog amper opmerkt, maar ook dat het frame aan stijfheid wint.

Specialized-schoenen-Sagan

Maak meteen even de rondemiss gek met je nieuwe Specialized S-Works 6 schoenen, limited Sagan edition (alleen nog in maat 45...)

Aerokarakter

Met Shimano 105 heb je er de ideale groep bij, met de combinatie van 52/36 en 11-28 is ook het motorische gedeelte klaar voor hoge snelheden. Het aerodynamische karakter is niet alleen aan het frame af te zien, maar ook aan de zadelpen: die is geleend van de Specialized Venge, de aerofiets van de familie. En ook over de wielen geen klagen: de DT Swiss R460 doen hun werk meer dan goed. Kun je er altijd nog eens voor kiezen om deep section wielen onder de Allez te leggen.

Specialized-Allez-Sprint-frame-geheel

Paar deep section wielen, Shimano 105 of vooruit, Ultegra erop: zie je het al voor je met deze black beauty?

Modeljaar 2018: 61, 58 en 56

Tot zover het goeie nieuws. Want van het veel verkochte 2018-model zijn nog slechts drie fietsen over in onze geplunderde winkel: als compleet model in de maten 61 en 56 cm voor 1799 euro, als frame in de exclusieve Limited Edition uitvoering (Cosmic Black, een plaatje om te zien) voor 999 euro. Haast je dus. En dat is nou nét waar de Specialized Allez Sprint Comp voor gebouwd is…

Specialized-Allez-frame-smartweld

Aluminium? Carbon? Of tóch aluminium?