Specialized Roubaix

Specialized Roubaix Sport carbon Specialized Roubaix Sport carbon
Specialized Expert carbon Specialized Expert carbon
Specialized Roubaix Elite Specialized Roubaix Elite
Specialized Roubaix Comp Specialized Roubaix Comp

De Specialized Roubaix is een model dat al sinds 2004 meehobbelt in het assortiment van het Amerikaanse merk. In veel gevallen letterlijk: vooral op minder professioneel aangelegde wegoppervlakken is het een fiets die z'n comfort bewijst. De Roubaix is min of meer de grondlegger van de huidige generatie endurancefietsen. En dan niet het type endurancefiets waarbij de zithouding redelijk rechtop is, maar nog altijd een fiets met race-genen. Stijf, laag in gewicht en efficiënt.

Vooral de update van 2017 heeft de handen op elkaar gekregen. De Amerikaanse ontwerpers hebben de Roubaix compleet onder handen genomen. Waar andere merken volstaan met een ander kleurtje of een nieuw accessoire, heeft de 'nieuwe' Roubaix alleen de naam nog gemeen met de eerdere versies.

Specialized Roubaix met Future Shock

Specialized heeft er een een compleet nieuwe technologie tegenaan gegooid: Future Shock voorvering. Ja, het is een bekend systeem, maar het verschil is dat de vering niet in de voorvork is weggewerkt maar onderdeel is van het stuur, boven het balhoofd. Op deze plek is een demper met drie veren aangebracht. Die veren kunnen tot 2 cm uitslaan. Het is een revolutionaire oplossing, want hierdoor blijft het frame stijf en voelt de berijder veel minder trillingen. Ook elders zijn die dempende voorzieningen te vinden: in het frame en in de zadelpen. 

Diverse uitvoeringen Specialized Roubaix

Het verschil in rijcomfort ten opzichte van de vorige Roubaix-uitvoering is daardoor levensgroot. Sterker, rijden op een Specialized Roubaix is daardoor niks meer of minder dan een sensatie! Zeker op minder goed geplamuurde wegoppervlakken is het verschil direct te merken. Met banden tot 32 mm kan de Roubaix ook op andere wegoppervlakken uit de voeten. Tegelijkertijd blijft de Specialized Roubaix een snelle racefiets. Eén die ook uitnodigt om op z'n donder te geven in de eindsprint. 

Specialized Roubaix met Di2

De vernieuwde Roubaix is er in zes modellen en er is nog een los frame. Ook zijn drie types uit de vorige line-up gehandhaafd. Een verstandige beslissing van Specialized, want ook versie 4 muntte uit in comfort. En is bovendien nog een stukje voordeliger. Daardoor staat er bij Van Scheijndel al een Roubaix startklaar voor € 1799. De vijfde generatie begint bij een heel schappelijke € 2499. Extra toeters en bellen? Er is ook een versie met Di2 en voor de echte liefhebbers is de S-Works Roubaix eTap ontwikkeld. Dat laatste model is met € 9799 goed genoeg voor de winst in de koers waar de fiets zijn naam aan dankt: Parijs-Roubaix!