Specialized Amira

Specialized Amira SL4 Comp Specialized Amira SL4 Comp

Met de Amira heeft Specialized een topracer in huis voor vrouwen die van hard rijden houden. Ook de damescategorie neemt het Amerikaanse merk serieus: voor de ontwikkeling van de lijn ging Specialized zelfs met autofabrikant McLaren in zee. Specialized gebruikt data uit het eigen Body Geometry fietsmetingsysteem om fietsen meer op de dames toe te snijden. Het resultaat: een allround racefiets voor vrouwen die extra eisen stellen.

Wat de Specialized Tarmac voor de mannen is, is de Amira voor de vrouwen: het type alleseter. Een lange trainingsrit of een criterium over vlakke wegen? Een klassieker of een toertocht over de Limburgse heuvels? De Amira maakt het niet veel uit. Voor alle modellen die bij Van Scheijndel Wielersport in de winkel staan geldt: het gewicht is laag, de handling direct - dus ongeëvenaard.

Natuurlijk is de Amira berekend op de specifieke eisen van een vrouwenlichaam. Die verschillen zitten onder meer in de bovenbuis, de lengte van de cranks en de vorm van het stuur: allemaal een slagje kleiner. Ook produceert Specialized zadels die iets breder zijn, afgestemd op de iets andere bekkenvorm van de dames.

Specialized Amira: efficiënte vrouwenracefiets

Wat de Specialized Amira deelt met de Tarmac, is het gevoel van snelheid. Dankzij het stijve frame wordt alle energie die op de trappers wordt uitgeoefend efficiënt gebruikt. Accelereren gaat bijna vanzelf. Vanaf de eerste meters is het een racefiets voor een wat hoger segment. Of het allerhoogste: niet voor niets rijden veel professionals in het vrouwenpeloton op de Amira. Onplezierig wordt de stijfheid echter nooit: er blijft altijd ruimte voor comfort. 

Diverse uitvoeringen Specialized Amira

Serieus racen op een Specialized Amira kan bij Van Scheijndel Wielersport al vanaf € 1899. En serieus is ook écht serieus: de modellen worden niet ontsierd door overdadig gebruik van roze of andere voor de hand liggende vrouwvriendelijke details. De Amira Sport imponeert met een Shimano 105/Tiagra groepset, de Amira Comp staat met een mix van Ultegra en 105 nog een treetje hoger op het ereschavot. Top of the bill is de Amira Comp UDi2, een model dat alleen al door de kleuren (turquoise met fluogroen) opvalt in het peloton.

Met elektronisch schakelen op de Comp-uitvoeing is onderweg maximale zekerheid over het vinden van de juiste versnelling. Een absolute topfiets, en je hóeft niet per se professional te zijn om je zoveel fietsplezier te kunnen veroorloven: met € 3499 is de Comp heel concurrerend geprijsd.