Merida Scultura Juliet

Merida Scultura 400 Juliet Merida Scultura 400 Juliet

Met de Merida Scultura doet het Taiwanese merk niet alleen de mannen een plezier. Er is ook een serie modellen voor de vrouwen, met in totaal zes verschillende uitvoeringen. De Scultura Juliet serie valt op door de combinatie van een scherpe prijs, een comfortabele zit en een laag gewicht. Al vanaf € 749 rij je rond op een model van een van de meest vooruitstrevende fietsfabrikanten ter wereld.

De vrouwelijke Scultura-serie is qua vormgeving overduidelijk familie van de mannelijke versie. Wel heeft Merida natuurlijk rekening gehouden met de iets andere lichaamsbouw van de andere helft van de wereldbevolking. Onderdelen als zadel, stuur en stuurpen zijn daarom aangepast. Dat draagt bij aan een plezierige rit. En aangenaam fietsen is het tóch wel op een Merida Scultura Juliet. De zit op de fiets is net iets hoger, ideaal voor langere tochten. En tegelijkertijd ook weer niet té rechtop om in een laatste sprintje naar de finish alle wind te vangen.

De Merida Scultura staat vooral bekend als de racefiets met het lage gewicht. In 2015 introduceerde het Taiwanese merk de Scultura 9000. Met een frame van 680 gram en een totaalgewicht van 4,56 kilo is het de lichtste fiets ter wereld. Ook de Scultura's voor vrouwen zijn laag in gewicht.

Merida Scultura Juliet vanaf € 749

De Scultura Juliet begint al bij een heel aantrekkelijke € 749. Aan de Scultura 100 is niet te zien dat het een voordelig model is; het is een fiets met de looks van een veel duurdere racefiets. Het frame is van aluminium, gespoten in een fraaie combinatie van blauw en zwart. De groep is een mix van Shimano Claris en Shimano Sora. Met andere woorden, betrouwbare componenten voor wie voor het eerst op de racefiets stapt of gewoon een degelijke racefiets zoekt voor één, twee rondjes per week. Met 9,3 kilo sleep je bovendien niet veel gewicht mee.

Merida Scultura Juliet met Tiagra of 105

Eén stap hoger en Merida levert een Scultura Juliet met Shimano Tiagra en wielen van Shimano. Voor de wielrensters die iets meer eisen stellen - en vaker of langer rijden - is het een prima optie. En ook deze Juliet belooft jarenlang fietsplezier. Wie toch de zekerheid - en het iets lagere gewicht - van Shimano 105 prefereert: ook die is leverbaar in aluminium. De weegschaal slaat voor de Scultura Juliet 400 uit naar een heel nette 8,6 kilo, voor een fiets van slechts € 1199.

Merida Juliet met schijfremmen

Extra zekerheid bij het remmen is ook te koop. De 400-versie is leverbaar met schijfremmen. Daardoor is de remkracht beter te doseren. Vooral bij regenachtig weer bewijzen discremmen zich. Waar gewone remmen op een nat wegdek pas later grip krijgen, blijft de remkracht bij schijven optimaal.

Carbon Merida Juliet

Met een frame van carbon krijgt ook het comfort van de Merida Scultura Juliet nog een extra boost. Het topmodel voor de vrouwen is de Scultura Juliet 400: een bijzonder fraaie racefiets om te zien, ook door de kleurencombi van antraciet en mintgroen. Die heeft alles wat een béétje professionele wielervrouw ambieert: Shimano 105 groepset en degelijke Shimano hydraulische schijfremmen.