Isaac Vitron

Isaac Vitron White Isaac Vitron White
Isaac Vitron Red Isaac Vitron Red

Isaac heeft een beetje de naam van exclusiviteit. Dat geldt in ieder geval voor de vormgeving van het Limburgse merk, dat de motoren levert van de Roompot-profploeg. Ook de prijskaartjes van de Isaac racefietsen zijn wat exclusiever, gericht op wielrenners met een iets royaler budget. Dat Isaac fietsen zonder uitzondering hoogwaardig zijn afgemonteerd, verklaart overigens veel. Maar de groep van liefhebbers die zich aangetrokken voelt tot het merk, heeft nu een alternatief: de Isaac Vitron. Een alternatief in carbon nota bene, dat bij Van Scheijndel Wielersport voor een wel heel aantrekkelijke € 1499 in de showroom staat.

Carbon is niet het goedkoopste materiaal om een fiets te bouwen. De prijsrange voor een behoorlijk frame van koolstofvezels begint ergens bij € 1500. Exact op die grens heeft Isaac de nieuwe Vitron gepositioneerd. Daarmee is de Vitron heel aantrekkelijke optie voor de grote groep wielrenners die gevoelsmatig toch de voorkeur heeft voor carbon: licht en stijf. (Ook al zijn de aluminium racefietsen van tegenwoordig een wereld van verschil met die van een generatie terug.)

Isaac Vitron: efficiënt en stijf

Aan concessies in de carbonkwaliteit doet Isaac niet om de prijs scherp te houden. Sterker, al vanaf de eerste meters op de Vitron voelt het model duurder aan: stijf, comfortabel en efficiënt. Geen onwaarschijnlijke conclusie, omdat veel technologie die in het carbon is gestopt afkomstig is van de duurdere familieleden, zoals de Isaac Element, de Isaac Meson en de Isaac Boson.

Verschillen zijn er ook. Waar de Isaac modellen altijd vrij rechte lijnen laten zien, heeft de nieuwste carbon aanwinst een gebogen bovenbuis – helemaal van deze tijd. Voor de rest is het classic Isaac style: het model oogt heel strak, zonder overbodige tierelantijnen of een wirwar aan logo's.

De Isaac Vitron is een fiets voor dagelijks gebruik: een trainingsritje op vol vermogen, een lange toertocht of een rondje om de kerk. Functioneel dus, en daar is ook in de afmontage op gebaseerd. De Tiagra-groep van Shimano is er de ideale optie voor: een gooi-en-smijtgroep die onder alle omstandigheden blijft doen wat-ie moet doen, vele jaren lang. Ook bij de andere onderdelen neemt Isaac geen enkel risico. De wielset R501 van Shimano staat aan de top van de prijs/kwaliteit-ladder, onderdelen uit eigen (Isaac) huis maken de Vitron verder af.

Isaac Vitron: value for money

Value for money dus, zoals ze in Limburg zeggen. En waarom zou je niet nú al kiezen voor een geweldig frame dat je op een later moment kunt upgraden door er een prima wielsetje bij te zoeken? Overigens is ook een versie met Shimano 105. Bij Van Scheijndel Wielersport kies je uit de Vitron White (wit met zwart) of de Vitron Red (zwart met rood).