Isaac Meson

Isaac Meson Isaac Meson

De Isaac Meson is het aeromodel uit de familie van het Limburgse Isaac. En dat is ook wat de fiets op het eerste gezicht communiceert: snelheid en kracht. Het is een fantastische fiets om te zien. De Meson zoals die bij Van Scheijndel Wielersport in de showroom staat is een brute verschijning in het peloton. Er is geen overbodig detail aan te bekennen. Eén ding is zeker: als je met de Isaac Meson niet door je prestaties opvalt, dan toch zeker door de uitstraling.

Vooral de 2017-remake heeft de Isaac Meson extra allure meegegeven. Bij Isaac is het ontwerp vrijwel zonder uitzondering (de Isaac Vitron) rechtlijnig. Bij de Isaac Meson loopt de bovenbuis heel lichtjes schuin af, meer is het niet. Het geeft deze fiets een bijna tijdloze uitstraling. Ook letterlijk: doordat Isaac niet aan de modekleurtjesrage meedoet, blijft een model van 2017 ook de komende jaren actueel.

Aerodynamica Isaac racefietsen

Maar het oogverblindende design is niet het enige argument om voor een van de meest opvallende modellen van vandaag te kiezen. Het frame is geoptimaliseerd voor minimale windonderschepping. De aerodynamica is terug te zien aan de vorm van de buizen. Door de nogal oversized vorm daarvan is het opvallend om te ervaren hoe licht de Isaac Meson in werkelijkheid is. Tegelijkertijd geven die buizen het frame maximale stijfheid. In het heetst van de strijd valt er geen kraakje of rammeltje te bespeuren.

Isaac Meson blijft comfortabel

De geometrie is afgestemd op stevig doorrijden. De Isaac Meson is de fiets voor wielrenners die graag hele stukken ver in het rood rijden.  En toch valt er heel goed een langere rit mee te rijden. Ook al staan aeroracefietsen niet bekend om hun overmatige comfort: de Isaac Meson blijft na verloop van kilometers een fiets om plezierig op rond te rijden.

Isaac Meson mét Shimano

De prijzen bij Van Scheijndel Wielersport starten bij € 4099. Natuurlijk is dat een hand met geld, maar kijk ook even goed wát je daarvoor krijgt. Niet alleen een van de meest aero-geoptimaliseerde frames van het peloton, maar ook een complete Shimano Ultegra groep. En waar andere fietsmerken nog weleens willen bezuinigen bij de wielen, levert Isaac al bij de voordeligste versie een setje F6R wielen van Fast Forward, die alleen al € 1299 zouden kosten bij een losse aankoop. Andere onderdelen komen uit eigen huis, en ook die zijn bovengemiddeld van kwaliteit.