Isaac Kaon

Isaac Kaon Isaac Kaon
Isaac Kaon Disc Isaac Kaon Disc

Met een Isaac val je hoe dan ook op. De fietsen zijn er in twee kleuren: zwart/wit en wit/zwart. Ook de modellen zijn herkenbaar op de weg. Geen sloping frames, maar kaarsrechte lijnen. En ‘oversized’ is bij Isaac ook écht oversized, vooral vanwege de schuine buis van heipaalproporties. De Isaac Kaon is er een goed voorbeeld van. Het is een betaalbare carbon racefiets die alleen al door het uitstekende frame meer fans in het peloton verdient.

Isaac heeft misschien nog niet de bekendheid van andere merken. Wat Isaac misschien nog wel meer dwars zit is het dure imago. Maar prijs zegt niet alles. De frames zijn zonder uitzondering uitstekend en de afmontage is beter dan gemiddeld. Mixgroepen - half Ultegra, half 105 - zijn er niet bij. De Kaon is bedoeld als fiets voor rijders die geen hekel hebben aan hardfietsen. Het gewicht is ruim 1100 gram, geen uitzonderlijke score. Wel opvallend is de hoge stijfheid. Dat maakt ‘m tot een geweldige wedstrijdfiets: één met prima demping en een snelle besturing.

Shimano 105

Om de prijs rond de twee mille te houden, heeft Isaac gekozen voor de 105-groep van Shimano. Een prima keus. In vergelijking met de wat duurdere Ultegra is het verschil in schakelgemak gering. Bij een frame als dit misstaat een andere groep overigens niet: ook een versie met Ultegra of Campagnolo Athena is leverbaar.

De wielen zijn van Shimano, de RS11. Er zijn lichtere setjes in de handel (deze wegen 1848 gram), maar ook hiervoor geldt: de prijs versus kwaliteit is niet te kloppen, en in combinatie met de Schwalbe One Performance banden rolt het buitengewoon. De rest van afmontage, zoals zadel, zadelpen, stuur en stuurpen, is afkomstig uit eigen huis. Isaac kennende dus van bovengemiddelde kwaliteit.

Isaac Kaon rijdt als duurdere fiets

Ook al is ruim twee mille bepaald niet te geef, tóch heb je het idee op een veel duurdere fiets te rijden. Stabiel én snel: het voelt door en door solide en elke aanzet op de pedalen is meteen zichtbaar op het snelheidsmetertje. Dit frame en deze afwerking maken de Isaac Kaon tot een model dat meer fans in het Westlandse peloton verdient. In ieder geval van kwaliteitsbewuste wielrenners!