Isaac Graviton

Isaac Graviton Isaac Graviton

Isaac is niet direct een merk voor de koopjeskelder van Van Scheijndel Wielersport. Modellen als de Element en de Boson hebben de fietsen een exclusief imago opgeleverd. Maar die exclusiviteit is ook voor een veel lagere prijs te koop. Check de Graviton, een Limburgse schone van € 1299. Het is het eerste (en enige) aluminium model van de fietsenmakers uit Geleen, ook dit jaar weer het huismerk van Team Roompot.

Bij Isaac is alles kaarsrecht, volgens de beginselen van de klassieke fietsgeometrie. Veel talent voor anorexia hebben de aluminium buizen ook al niet. De dikte is imposant. Vooral de kleuren maken Isaac herkenbaar in het peloton. Er is ‘keuze’ uit zwart/wit en wit/zwart, ook op de Graviton. Qua kleur en model heeft de Graviton daardoor veel weg van z’n duurdere broers. Het aluminium frame weegt 1400 gram, de totale fiets komt niet eens aan de 9 kilo. En let vooral op de lasnaden, die heel netjes zijn afgewerkt. Daardoor lijkt-ie op het eerste gezicht van carbon.

Isaac Graviton: sportief, maar niet té agressief

De Graviton is ideaal voor de wielrenners die een fiets zoeken die snelheid en rijplezier combineert. Sportief, maar niet té agressief. De combinatie van aluminium en geometrie pakt bij de Graviton goed uit. Die geometrie zit aan de ‘racey’ kant, maar het blijft een comfortabel ritje. Acceleraties op de pedalen pakt het frame meteen op. Isaac bewijst daarmee dat aluminium weer helemaal terug is als materiaal.

Isaac Graviton groep

Voor € 1299 monteert Isaac de nieuwe Shimano Tiagra-versie. Liever 105 of zelfs Ultegra? Die uitvoeringen zijn er ook. Bij een kwalitatief hoogwaardig frame als dit misstaat zo’n upgrade niet. Tiagra heeft één versnelling minder dan 105, maar verder is het verschil te verwaarlozen. De shifters hebben hetzelfde uiterlijk (maar wel ietsje meer aluminium) en schakelen ook hetzelfde. Het voorblad is vierarmig, de chique uitvoering die ook op de duurdere setjes van de Shimano-familie te vinden is. Vooral tijdens het schakelen is het verschil met de vorige Tiagra-versie merkbaar. Het voelt allemaal veel meer gedegen aan.

Overige afwerking

Andere merken willen nog weleens knijpen in de kosten van de afwerking. Niet bij Isaac. De complete groep bij de voordeligste Graviton is Tiagra, de vork is carbon, de wielen zijn de betrouwbare Shimano’s RS01. Zadel, stuur, stuurpen en zadelpen zijn van het eigen Isaac-merk en ogen zonder uitzondering uitstekend. De kabels lopen binnendoor, ook al heel fraai. Dat maakt de Isaac Graviton tot een van de beste opties in de aluminiumhoek van Van Scheijndel Wielersport.