Isaac Boson

Isaac Boson Isaac Boson
Isaac Boson Disc Isaac Boson Disc

Het is misschien wel een van de mooiste racefietsen in de winkel van Van Scheijndel Wielersport, de Isaac Boson. De ontwerpers uit het Limburgse Geleen hebben het 2017-model een bijzonder fraaie make-over gegeven. Je zou het design bijna voor een tikkeltje retro verslijten, ware het niet dat de buizen je meteen weer wakker schudden: dit is de typische Isaac look van vandaag. O ja, en omdat je een fiets niet alleen maar om het plaatje koopt: om te rijden is het een fantastische allrounder, één die ook nog eens sympathiek geprijsd is.

Met de Boson heeft Isaac een echte allround-racefiets ontwikkeld. Kijk maar eens naar de geometrie: die is relaxed genoeg om het een paar uur lang op de fiets uit te houden en agressief genoeg om op de laatste meters je fietsmaten voorbij te rijden. Daarmee houdt de Isaac Boson precies het midden tussen comfortabel en efficiënt. Oneffenheidjes schakelt het frame professioneel uit, waardoor de handen aan het stuur meer controle hebben. Ook blijft de feedback van de ondergrond goed voelbaar.

Isaac Boson rijeigenschappen

Rijden met de Isaac Boson is een genot. De power transfer, het overbrengen van de krachten op de pedalen, kán bijna niet beter. Wie gas geeft, wordt beloond met een flinke zwieper omhoog op de kilometerteller. Dat heeft ook te maken met het gewicht dat Isaac aan de bescheiden kant heeft weten te houden. In framemaat 55 slaat de weegschaal maar nét boven de 1100 gram uit.

Kleurencombinatie Isaac racefietsen

Het gebruikelijke zwart en wit, de kleurencombinatie van alle Isaac modellen, heeft op de Boson gezelschap gekregen van een snufje rood. De kleurencombinatie lijkt bijna wel geïnspireerd op de retrotrend, maar dan in een eigentijds jasje. Plezierig bij het Limburgse merk is ook dat alle racefietsen vergaand te configureren zijn. De basic Boson (maar wat is basic bij een geweldig frame als dit…) heeft de Shimano 105 groep als aandrijving.

Eventuele alternatieven zijn een upgrade naar Ultegra - ook in Di2-versie - of zelfs een switch naar Italiaans. Isaac is een van de weinig merken die ook leverbaar zijn met Campagnolo. In dit geval komen de nieuwe Potenza groep (vergelijkbaar met Ultegra) en zelfs de fabuleuze Chorus groep in aanmerking.

Ook in wielsets is die keuzevrijheid er. Al voor € 2499 gaat er een setje DT Swiss R24 onder. Voor de verdere afmontage kiest Isaac voor eigen componenten, maar ook die zijn van uitstekende kwaliteit.