BMC Teammachine SLR 02

Teammachine SLR02 Disc One Teammachine SLR02 Disc One
Teammachine SLR02 Disc Three Teammachine SLR02 Disc Three
Teammachine SLR02 One Teammachine SLR02 One
Teammachine SLR02 Two Teammachine SLR02 Two

Natuurlijk mag je ‘all the way’ gaan en je portemonnee trekken voor de mooiste fiets uit de BMC-stal, de Teammachine SLR 01. Maar nagenoeg dezelfde eigenschappen vind je ook terug in het model dat één treetje lager op de ladder staat, de Teammachine SRL 02. Om te zien een absolute racer met hetzelfde killerinstinct, maar dan in een iets betaalbaarde uitvoering. En nog altijd een model met fantastische rijeigenschappen.

Met de Teammachines heeft BMC een succesvol concept ontwikkeld dat de laatste jaren door bekende profs naar grote overwinningen is gereden. Snel, licht in gewicht en met een carbonsamenstelling die incasseringsvermogen heeft als het wegdek er niet helemaal als een biljartlaken uitziet. Met de Teammachine SLR 02 doet BMC een meer dan geslaagde poging om de superieur rijkwaliteiten van de SLR 01 in een meer toegankelijke versie aan te bieden

Minimaal verschil in gewicht

Waar voor de grote broer uitsluitend het allerbeste - en dus allerduurste - carbon goed genoeg is, komt er bij de ontwikkeling van de SLR 02 de op één na beste kwaliteit aan te pas. Dat scheelt minimaal in gewicht. En alleen een doorgewinterde profrenner merkt dat het frame iets anders reageert. Qua model is er geen verschil met de SLR 01.

Teammachine SLR 02: ook voor langere rit

Dat maakt ook de Teammachine SLR 02 tot een ideale fiets voor wie snelheid het belangrijkste is. Maar dat niet alleen: het frame geeft voldoende mee om er een langere rit op te maken, ook met de diepe zit die typerend is voor de SLR’s. Over het schakelgedeelte is er geen klagen. De Teammachine SLR 02 is er  zowel met de Ultegra-groep (elektronisch en handmatig) als de 105-groep van Shimano. Verschillen? Iets in gewicht, iets in prijs, maar in schakeleigenschappen doen de twee niet veel voor elkaar onder.

Remmen BMC Teammachine SLR 02

Remmen doet de BMC Teammachine SLR 02 zowel met velgremmen als met de betrouwbare hydraulisch bedienbare schijfjes. Kies je voor de velgrem, dan heb je altijd nog het extra voordeel van direct mount: een forse voorsprong in remkracht. Dat remvermogen gaat er nog verder op vooruit als je de discversies overweegt.

Wielen BMC Teammachine SLR 02

De Teammachine SLR 02 is leverbaar met diverse wielen: de DT Swiss P1850, Shimano RS-370 (beide tubeless ready) en Shimano RS-170. Standaard gaat de Teammachine SLR 02 met Vittoria Rubino’s Pro de deur uit. De breedte is de gangbare 25 mm, waardoor ook het schokabsorberend vermogen nog een extra boost krijgt.