BMC Roadmachine 01

Roadmachine 01 One Roadmachine 01 One
Roadmachine 01 Two Roadmachine 01 Two
Roadmachine 01 Three Roadmachine 01 Three

Hou je ervan om lange tochten te maken? En moet je fiets het summum van comfort hebben maar ook de looks van een hightech raceframe? Kijk eens naar BMC’s Roadmachine 01. Samen met de Roadmachine 02 zijn het twee ultralichte racefietsen die vooral gericht zijn op endurance. Niet de diepe zit die je wel op de Teammachine tegenkomt, maar nog altijd een racepositie die je in staat stelt om je Strava-records een upgrade te geven.

De Roadmachine 01 heeft dezelfde karakteristieke uitstraling als andere modellen van BMC. Frames zijn kaarsrecht, waarbij de oversized schuine buis de frames een robuust accent meegeeft. Til er echter één op en je merkt dat de Roadmachine minimaal gewicht in de schaal legt, waardoor je onderweg niet meer meezeult dan strikt noodzakelijk is.

BMC Roadmachine 01: comfortabel

Het lichte gewicht gaat samen met ongekende stijfheid. Daardoor verlies je geen energie, maar is elke duw op de pedalen ook 100% effectief. En omdat je graag lang en ver fietst, is de Roadmachine een model dat niet elk richeltje of putje in het wegdek doorgeeft aan de berijder. Comfort staat bovenaan.

Lichter frame dan Roadmachine 02

In de 01-versie heb je meteen ook de meest imposante Roadmachine te pakken. Niet alleen door het frame, dat net ietsje lichter is dan de 02-versie. Vooral de geïntegreerde cockpit, met stuurpen en stuur uit één stuk, oogt hightech. Technisch is er ook al weinig op aan te merken. Bij de 01 heb je het gemak van Shimano Dura Ace Di2, Shimano Ultegra Di2 of het draadloze summum van schakelcomfort: SRAM eTAP.  Uiteraard horen daar ook technologisch geavanceerde remmen bij: in alle drie de gevallen de bijbehorende hydraulische schijfremmen, voor meer modulerend vermogen en een kortere remweg op natter wegdek.

Drie typen wielen voor Roadmachine 01

Natuurlijk zijn het vooral ook de wielen die een fiets maken. Bij de BMC Roadmachine 01 zijn die leverbaar in drie typen. Twee van DT Swiss, in 35 en 47 mm hoog, één exclusieve ENVE SES met een hoogte van 45 mm. Extra dempend vermogen garanderen de Vittoria Corsa banden die hier in de 28 mm variant zijn gemonteerd. En durf je de stap te zetten om tubeless te gaan rijden? Goed om te weten dat je dan niet van wielset hoeft te wisselen, alle accessoires zijn al bijgeleverd.