BMC Timemachine Road

Timemachine Road 01 One Timemachine Road 01 One
Timemachine Road 01 Two Timemachine Road 01 Two
Timemachine Road 01 Three Timemachine Road 01 Three

Met de Timemachine Road voert BMC meteen het aeropeloton aan. Het is een fiets die is ontwikkeld met snelheid als belangrijkste uitgangspunt. Dat is ook meteen de indruk die je overhoudt aan een kennismaking. De Timemachine Road is een van de meest revolutionaire modellen die ooit in onze winkel hebben gestaan. Kaarsrecht, agressief en vooral een beauty om te zien, afgemonteerd met exclusieve onderdelen.

Alles aan de Timemachine Road is geoptimaliseerd voor snelheid. De buizen hebben een aerodynamisch profiel, stuur en stuurpen vormen één geheel in de aerocockpit en zelfs de bidons hebben een windtunnelkuurtje achter de rug, met een speciale unit die plaats heeft voor twee stuks. Dat maakt de Timemachine Road tot een van de snelste modellen van het peloton.

Zwart, Ferrarirood of 'off white'?

Maar ook al rijd je meestal je rondjes niet met een gemiddelde van 40 in het uur, het is ook om een andere reden een heel verleidelijke investering. Weinig fietsen ogen zo bruut en chique tegelijk. Aan de lijnen van de Timemachine Road zie je meteen waarom Zwitsers bekend staan om hun design. En dan is het alleen nog maar de vraag of je valt voor een Black Beauty of voor de Ferrarirode versie. Twijfel je? Dan is er ook nog een fraaie gebroken witte uitvoering, Offwhite genaamd.

Lichtgewicht carbon voor Timemachine Road

Met het lichtste carbon dat er te vinden is blijft de investering in gewicht minimaal. Aeromodellen mogen dan niet bekend staan om bovenmatig comfort, opvallend is dat er aan de Timemachine Road ook op langere ritten veel plezier te beleven valt.

Timemachine Road: elektronisch schakelen, hydraulisch remmen

Verder is de uitrusting zoals je die verwacht bij een topmodel als dit. Voor het schakelen heeft BMC een beroep gedaan op de hightech van Shimano, zowel in de smaken Dura Ace als Ultegra, en die van SRAM: de kabelloze eTAP groep. Elke variant schakelt elektronisch - dus feilloos. Ook heb je meteen het comfort en de zekerheid van hydraulische schijfremmen die je maximaal gevoel geven bij het snelheid minderen. Ook in de regen blijft de remkracht goed te doseren.

Velgen van 62 mm hoog

Met het Antaras-zadel uit de Fizik-collectie is ook het zitcomfort optimaal. Wat de Timemachine Road tot een eyecatcher op de weg maakt, zijn de exclusieve wielen. De DT Swiss ARC in 62 mm hoogte geeft de fiets niet alleen extra onderscheidend vermogen mee, maar ook een winst in snelheid. Met de montage van Vittora Corsa in een breedte van 25 mm is ook de schokabsorptie nog wat verder toegenomen. De wielen zijn alvast voorbereid op je overstap naar tubeless banden: alle accessoires zijn al meegeleverd.