Bianchi Sempre Pro

Bianchi Sempre Bianchi Sempre

In het Bianchi assortiment is de Sempre Pro het model dat direct onder de bijna iconische Oltre XR komt. Het is een fiets die leunt op de magie van de duurdere broer, maar ook weer andere pluspunten in huis heeft. De Sempre Pro is veel meer een fiets voor elke dag. Van een trainingsrit tot en met een lange toertocht, van klimmen tot sprinten: het is een model met ongekend grote gebruiksmogelijkheden. Die allround-eigenschappen zijn al verwerkt in de naam: een béétje Italië-fan weet dat 'sempre' het Italiaanse woord is voor 'altijd'.

De Bianchi Sempre Pro heeft veel gemeen met de Oltre. De geometrie bijvoorbeeld, die gericht is op maximale prestaties onderweg. Die maatvoering combineert Bianchi met een iets langere stuurpen, waardoor je meer controle houdt over het stuur. Het is vooral de opbouw van het carbon die bijdraagt aan een comfortabele rit.

Waar bij de Bianchi Oltre Countervail technologie de rijkwaliteiten heel vloeiend maakt, is het bij de Sempre Pro een andere noviteit: UTSS. Ook die techniek maakt het plezierig fietsen op een wegdek dat niet biljartlakenproof is. Tegelijkertijd blijft het overbrengen van de krachten op de pedalen een efficiënt proces. Daardoor blijft de Bianchi Sempre Pro sportief, zonder dat het gedrag meteen overhelt naar een endurancefiets die een houding meer rechtop vraagt. Koersen met de tong in je nek? De Bianchi Sempre Pro houdt je niet tegen.

Bianchi in celeste

Natuurlijk koop je een Sempre Pro niet alleen maar om de kille details. Net als elk ander model uit het noorden van Italië is het vooral het gevoel dat meespeelt. Het is het gevoel onderdeel te zijn van een stukje Italiaanse wielerhistorie, 130 jaar oud. Qua lijnvoering behoort de Sempre Pro tot de mooiste modellen die er ooit in Milaan zijn ontwikkeld. Vloeiende lijnen, die in combinatie met Bianchi-celeste moeders mooiste van het peloton zijn.

Sempre Pro bij Van Scheijndel Wielersport

Het Sempre Pro assortiment dat bij Van Scheijndel Wielersport te koop is, bestaat uit drie typen. De versie met Shimano's 105 groep is zelfs een heel verleidelijke: een prijskaartje van € 2299 is voor een model nét onder de Oltre zeer betaalbaar. Ook een stapje hoger in groep, met Shimano Ultegra, behoort tot de mogelijkheden. Door die – relatieve – betaalbaarheid blijft de Bianchi Sempre Pro een prima investering voor later. Het kwalitatief hoogwaardige frame rechtvaardigt op een later moment een update, bijvoorbeeld van de wielen.