Bianchi Oltre

Bianchi Oltre XR4 Dura Ace Bianchi Oltre XR4 Dura Ace
Bianchi Oltre Super Record Bianchi Oltre Super Record
Bianchi Oltre XR1 Bianchi Oltre XR1

De Bianchi Oltre is de officiële koersfiets van de Lotto Jumbo ploeg, en daar hoeft niemand medelijden mee te hebben. Met de nieuwste generatie, de Oltre XR4, heeft het Italiaanse merk al veel indruk gemaakt. De Oltre XR4 oogt niet alleen agressiever, maar is ook sneller. Natuurlijk is de alleskunner er in iconisch celeste, maar zeg eens eerlijk: ook chique zwart staat 'm niet slecht. En net als de Specialissima is de kleurstelling helemaal op maat te configureren: 15 framekleuren, 14 kleuren graphics en 6 logo's. Ook de Oltre XR1 en XR2 zijn bij Van Scheijndel Wielersport te vinden.

De eerdere versies van de Oltre XR waren zonder uitzondering ook al uitstekende fietsen. Het nieuwe model van 2016 kreeg er al belangrijkste noviteit 'Countervail' bij. Het is een eigen technologie van Bianchi. Heel in het kort: door een intelligente samenstelling van het carbon moet 80% van de trillingen onderweg tot het verleden behoren. En dat niet alleen: wie minder last heeft van trillingen, houdt meer controle over het stuur en raakt minder snel vermoeid.

Bianchi Countervail

Al eerder debuteerde Countervail op de Bianchi Infinito CV met schijfremmen, een model dat meer op comfort is gericht. Ook wedstrijdrijders en fanatieke liefhebbers kunnen nu ervaren wat het verschil is. Daarnaast zou de nieuwe carbontechnologie frames en vorken stijver er sterker maken. Daarmee heeft de nieuwe Bianchi Oltre XR4 het ideale cv voor een racefiets. Snel zoals de meest gestroomlijnde aeromodellen van tegenwoordig, met toch dat beetje comfort dat het rijden nog plezieriger maakt. Het voelt onderweg allemaal stukken vloeiender aan.

Bianchi Oltre XR4: € 5899

Ook het frame is verder geoptimaliseerd. Daar is zelfs expertise uit de Formule 1 aan te pas gekomen. Natuurlijk heeft al die techniek z'n prijs. De voordeligste (beter gezegd: minst dure) Bianchi Oltre XR4 is € 5899 en houdt het compleet Italiaans, met de verrukkelijke Chorus-groep van Campagnolo. Wie echt het summum van Italiaans design én techniek wil, is maakt een keus uit een van de andere versies.

Bianchi Oltre met Shimano 105

Ook de eerdere generatie Bianchi Oltre XR is nog gewoon in de handel. Ook een op en top Italiaans raspaardje, maar dan voor Hollandse prijzen. Er is al een Oltre XR met Shimano 105 voor een heel aantrekkelijke € 2899. Voor de fashionista's die per se ook de componenten 'made in Italy' willen hebben, is er hetzelfde model met de nieuwe Potenza-groep van Campagnolo. Die is kwalitatief vergelijkbaar met Shimano Ultegra.