Bianchi Intrepida

Bianchi Intrepida Veloce Bianchi Intrepida Veloce
Bianchi Intrepida Ultegra Bianchi Intrepida Ultegra

Carbon, Bianchi en betaalbaar: tot voor kort waren het drie woorden die niet écht goed samen gingen. Maar met de lancering van de Bianchi Intrepida heeft de Italiaanse fabrikant dat gemis in één keer goed gemaakt. De Intrepida mag dan het 'instapmodel' van de carbonlijn zijn, Bianchi heeft voor een zeer scherpe prijs een verrukkelijke racefiets neergezet. De Intrepida bij Van Scheijndel Wielersport is vooral gericht op rijders die een fiets zoeken voor elke dag: één die moeiteloos een toertocht meepakt maar ook een snel trainingsrondje rauw lust.

Bianchi is synoniem voor wielerplezier op z'n Italiaans. Het is een merk met onderhand 130 jaar historie, maar ook een merk dat nog altijd voorop rijdt in het peloton - vooral op technologisch gebied. Alleen was het plezier van een Bianchi in carbon altijd voorbehouden aan rijders met iets meer gevulde portemonnee. De Intrepida is echter een heel betaalbare keus. Eén waarvoor veel gebruik is gemaakt van de expertise die is opgedaan bij de veel duurdere modellen. Daardoor is de Bianchi Intrepida up-to-date qua carbontechniek.

Bianchi Intrepida: modern frame

Dat is op de weg goed te merken. Het frame vertaalt de krachten op de pedalen perfect in voorwaartse snelheid. De besturing is stabiel, ook in de scherpste haarspeldbochten van de Stelvio in de Italiaanse Alpen. En het moderne frame is ontwikkeld met precies de juiste balans tussen stijf en comfortabel.

De Bianchi Intrepida die bij Van Scheijndel Wielersport in de winkel staat, heeft de geometrie om het moeiteloos langere tijd vol te houden onderweg. De zit is nét ietsje hoger, zonder dat de berijder als een windvaan alle wind vangt onderweg. En een sprintje tussendoor? Zet de handen een etage lager op het stuur of kom uit het zadel en de Intrepida blijkt ook in de eindsprint goed mee te kunnen.

Shimano onderdelen

Veel bezuinigd heeft Bianchi niet om de Intrepida betaalbaar te houden. Kabels lopen netjes intern, zoals het tegenwoordig hoort. En voor de afwerking heeft het merk gekozen voor betrouwbare onderdelen: de Tiagra, 105 of Ultegra groep van Shimano, gecombineerd met wielen van Shimano. Ook nú kopen en later upgraden is daardoor een ideale optie. Het carbon frame is het absoluut waard om op een later moment van wielset te wisselen.