Bianchi Intenso

Bianchi Intenso Disc Bianchi Intenso Disc

Met de Intenso mikt Bianchi op de grote groep rijders die graag ietsje meer comfort onderweg zoeken. Het is het ideale model voor een lange afstandtraining of een toertocht. Maar ook de Intenso blijft een echte Bianchi: in de eindsprint naar het terras is de Bianchi Intenso een stevige concurrent. Eén met de looks van een veel duurder model want vooral de fraaie lijnen van het frame springen meteen in het oog. En natuurlijk is het celestegroene kleur een fraai toefje op de Italiaanse taart.

De Bianchi Intenso valt in de categorie endurance-racers, een categorie waar het Italiaanse merk ook al de Infinito CV paraat heeft. Die haalt z'n demping uit de revolutionaire - en iets kostbaarder - Countervail-technologie. Voor de Intenso heeft Bianchi het frame aangepast met Kevlar lagen. Daardoor neemt het frame een groot deel van de trillingen op. Dat resulteert in veel minder vermoeidheid, met name in de handen en de schouders na een lange rit.

Bianchi Intenso: comfortabel

Comfort is daarmee het belangrijkste pluspunt van de Bianchi Intenso. Kilometer na kilometer blijft het een heerlijke fiets om op te rijden. Een putje of hobbel in het wegoppervlak gaat niet snel ten koste van het rijplezier. Maar het blijft wél een Bianchi. Ook de endurance-modellen krijgen in Milaan een scherp randje mee. Daardoor is de zithouding relaxed, maar valt er ook heel goed mee te racen. Duik diep in de beugels en de Bianchi Intenso gaat er vandoor als de vigilie del fuoco, zoals de brandweer in het Italiaans heet. Ook door het bescheiden gewicht. In deze prijscategorie is de Bianchi Intenso een van de meest aantrekkelijke modellen bij Van Scheijndel Wielersport.

Afmontage Bianchi Intenso

Plezierig is het daarom dat ongeveer elke afmontage mogelijk is. Kiezen voor 'all-Italian', met de fraaie afwerking van Campagnolo Veloce? Liever de legendarische betrouwbaarheid van Shimano 105? De normale velgremmen of mee met de nieuwste technologie, de schijfrem? Schakelen met de hand of liever automatisch, met Shimano Di2? Met alleen al zeven typen is er keus genoeg.

Bianchi Intenso in celeste - of toch zwart?

Natuurlijk is celestegroen eerste keus voor de echte fans van het merk. Maar kijk ook eens naar de uitvoering in zwart. Voor wie comfort de hoogste prioriteit heeft op de fiets, is de Bianchi Intenso bij Van Scheijndel Wielersport absoluut een proefrit waard. Het frame benadert de dempende eigenschappen van de fameuze Bianchi Infinito CV. Voor een prijs die ook een flink stuk gedempt is!