Bianchi Infinito CV

Bianchi Infinito CV Disc Bianchi Infinito CV Disc

Een racefiets die je ook probleemloos een dagje kunt meenemen naar Vlaamse of Noord-Franse kasseienstroken. Dat is de Bianchi Infinito CV, het model waarmee Bianchi de lat heel hoog heeft gelegd in de categorie van de enduracefietsen. Met 'endurance' worden modellen aangeduid die het vooral moeten hebben van hun comfort op de fiets. Precies wat de Infinito CV kenmerkt. De Italiaanse ontwerpers zijn gelukkig niet de echte racegeometrie uit het oog verloren. De zithouding, bij veel vergelijkbare typen meer rechtop, is bij Bianchi nog altijd op 'velocità' (snelheid) georiënteerd.

De CV in de naam staat voor Countervail. Bianchi ontwikkelde voor de Infinito CV een eigen technologie die het carbon in staat stelt effectief af te rekenen met de meeste schoonheidsfoutjes in het wegdek. Laboratoriumtesten laten zien dat 80% van de trillingen niet meer via het stuur aan de handen wordt doorgegeven. Minder schokkerig rijden betaalt zich meteen uit. Niet alleen na afloop van een lange rit, als handen en bovenlichaam minder vermoeid aanvoelen, maar ook onderweg: de besturing van de Bianchi Infinito CV is heel direct. Gelukkig blijft de feedback van de weg altijd herkenbaar, zodat de fiets nooit zwabberig aanvoelt.

Bianchi Infinito CV, kasseienproof

Het rijcomfort wordt nog eens extra ondersteund door de iets afwijkende geometrie: de bovenbuis een slagje korter, de balhoofdbuis iets langer. Die constructie gaat niet ten koste van de snelheid. Iets wat Lars Boom tijdens de Tour de France van 2014 al bewees. Hij koos voor een kasseienetappe de Infinito CV en haalde over een afstand van 152,5 km een indrukwekkend gemiddelde van 46 km.

Diverse typen Bianchi Infinito CV

Het Infinito CV-park dat via Van Scheijndel Wielersport te bestellen is, is onderhand fors gegroeid. Het 'instapmodel' - maar wat is instappen bij een hoogwaardig frame als dit - heeft de geweldige Potenza groep van Campagnolo, die de vergelijking met Shimano Ultegra aan kan.

Bianchi Infinito CV Disc met schijfremmen

Nog meer winst is er onderweg te halen door te kiezen voor de Bianchi Infinito CV Disc. Door de toevoeging van schijfremmen laten de remprestaties zich optimaal doseren. Je hebt meer controle over de rem en ook later afremmen in een bocht is een reële optie. Vooral op het natte wegdek zijn discs in het voordeel. Waar conventionele remmen eerst nog het laagje vocht tussen remblok en velg moeten wegwerken, grijpen schijfremmen meteen aan.

In uitstraling blijft elke Infinito een echte Bianchi. Celestegroen is dan ook de meest logische kleuroptie, maar zelfs een icoon als Bianchi doet concessies: het model is er ook in het zwart. En het is misschien vloeken in de Italiaanse kathedraal, maar ook die zwarte kleur doet de excellente prestaties van deze Italiaanse schoonheid méér dan recht…