Bianchi Impulso

Bianchi Impulso 105 Bianchi Impulso 105
Bianchi Impulso Disc Bianchi Impulso Disc

Aluminium racefietsen zijn de laatste jaren terug van weggeweest. Met de huidige stand van de techniek halen fabrikanten eigenschappen uit aluminium die een paar jaar terug nog compleet ondenkbaar waren. Een van de beste voorbeelden in de showroom van Van Scheijndel Wielersport is de Bianchi Impulso. Het is een geweldige racefiets. Sterker, in deze prijsklasse is de Impulso een serieuze concurrent voor alle carbonmodellen. Maar dan wel één met de looks van een echte Bianchi!

Elke serieuze fietsenfabrikant heeft een flinke inhaalslag achter de rug in de aluminiumhoek. Zéker Bianchi. Het Italiaanse merk maakt in het fabricageproces gebruik van Triple Hydroformed Technology, een technologie die het mogelijk maakt om aluminium in de gewenste vorm te buigen. Ook lastechnieken zijn doorontwikkeld. Het lijkt wel of de bovenbuis en de balhoofdbuis uit één stuk gegoten zijn. Het geeft de Italiaan een carbonachtige look mee.

Bianchi Impulso: comfortabel rijgedrag

Natuurlijk gaat het niet alleen maar om de uitstraling. Aluminium heeft ook qua rijeigenschappen een metamorfose doorgemaakt. Niet langer is het materiaal synoniem voor kedeng-kedeng-ritjes op minder vlakke wegen. Het aluminium frame van de Bianchi Impulso rekent effectief af met schokken en schokjes onderweg. Is dit écht een fiets van aluminium? Ja zeker. Het materiaal is niet alleen comfortabeler gemaakt, maar ook dunner. Dat scheelt weer in gewicht op de fiets. In de vereiste sterkte wordt voorzien door het aluminium op die plekken dikker te maken: triple butted in goed Italiaans.

Bianchi voor alledaags gebruik

Qua geometrie hebben de ontwerpers in Milaan goed gekeken naar de lijnen van de Bianchi Infinito, een model dat een van de pioniers in het endurance-genre is. Daarmee is ook de Bianchi Impulso gericht op wat meer comfort, met een zit die relaxter is dan op de echte racegeoriënteerde modellen. Maar het blijft een fiets voor alledaags gebruik. Eén die goed mee kan tijdens de toerversie van de Amstel Gold Race, maar ook zin heeft in een trainingsritje door de week op top-speed.

Bianchi Impulso met Campagnolo Veloce

Keus is er genoeg bij Van Scheijndel Wielersport. Al vanaf € 1399 staat de Bianchi Impulso startklaar. Voor die prijs is de groep meteen al 100% Italiaans, met de fameuze Veloce-groep van Campagnolo. Ook de liefhebbers van Japans raffinement komt Bianchi tegemoet, met groepen van Shimano De laatste uitbreiding in de range is de Bianchi Impulso met betrouwbare schijfremmen, die zowel met Shimano 105 als met Shimano Ultegra een optie zijn. Dat levert dan een racefiets op met moderne specs en de uitstraling van comfort, voor een prijs die nog onder de twee mille blijft!