We got him: Peter Sagan met ónze stuurdoppen!

Met de populariteit van de stuurkankerdewerelduit-stuurdoppen kijken we al lang niet meer op van een bestelling uit een of ander land. Slowakije? Het zal wel. Behalve als er een naam bij staat van ene P. Sagan. Sagan? Dé Peter Sagan? Yes. En na die bestelling was het wachten nog op het moment totdat 'onze' stuurdoppen het stuur van zijn Specialized Venge zouden sieren. Dat moment was vrijdag 9 juni!

We zijn nogal fan van Peter Sagan, dat mag duidelijk zijn. Een renner die 'gewoon' twee keer achter elkaar wereldkampioen wordt. Een allrounder die in de Tour en in de klassiekers altijd voorin zit. Een rebel die niet keurig aan de rondemiss vraagt wat haar heupmaten zijn, maar zelf even knijpt. Een rocker met een kop waarmee hij niet zou misstaan op Pinkpop. (Grote kans trouwens dat-ie betere muziek maakt dan Justin Bieber.)

UCI-goedkeuring

Met de start van de stuurdoppenactie hadden we daarom niet alleen het plan centjes binnen te halen voor een goed doel dat nogal actueel is in huize Van Scheijndel. Ook wilden we graag die doppen in het stuur van Peter Sagan krijgen. Dat viel nog niet eens mee. Bij de UCI moet je als wedstrijdrenner al goedkeuring vragen voor het microvezeldoekje waarmee je je fiets poetst. Ook stuurdoppen moeten die officiële goedkeuring krijgen. Die kwam er, vrij snel zelfs. En hoewel steeds meer renners van profteams die rondrijden op Specialized fietsen de doppen monteerden: nog geen Sagan.

We got him!

Maar vrijdag 9 juni was de grote dag. Peter Sagan postte zélf een kiekje op Twitter, daarmee onderstrepend dat ook hij dit doel een warm hart toedraagt. Peter heeft gekozen voor de standaard stuurdoppen, niet voor de exclusieve Sagan-uitvoering in goud die hij ook in huis heeft. Die liggen goed opgeslagen in een kluis in huize Sagan, voor zijn zondagse fiets vermoedelijk.

Deze doppen zullen ongetwijfeld dienst doen tijdens de Ronde van Zwitserland, traditioneel de warming-up voor die andere ronde. We volgden Peter al met veel belangstelling. En die belangstelling is er nu alléén maar groter op geworden!