Van Scheijndel Wielersport. Nu ook voor de fiets van de zaak!

Met ingang van 1 januari 2020 veranderen de fiscale regels voor een fiets van de zaak. Die wáren altijd hopeloos ingewikkeld. Zo moest een medewerker, net als bij een auto van de zaak, precies bijhouden hoeveel je privé reed en wat je kwijt was voor onderhoud en verzekering. Alleen met een wetenschappelijke opleiding bedrijfseconomie kwam je daar uit.

Nou is het een stuk eenvoudiger: die medewerker betaalt belasting over 7% van de aanschafwaarde. Zeven procent. In goed Westlands: drie keer niks. En je mag de fiets kiezen die je wilt! Voor ondernemers die graag lekker maatschappelijk verantwoord bezig zijn, is dat een niet te missen kans om de fiets te promoten voor woon/werk-verkeer.

En de secundaire arbeidsvoorwaarden van de zaak zijn meteen op het niveau van een Van der Poel of Sagan, werknemers die ook een fatsoenlijke fiets van de zaak onder de kont hebben. Zeker als die fiets – sluikreclame alert – bij Van Scheijndel Wielersport vandaan komt. In samenwerking met Fietslease Holland zorgen wij ervoor dat je er geen omkijken naar hebt. (Trouwens toch al onverstandig op de fiets.) Hier een paar tips!

Specialized Vado 4.0 voor Jannie van de kantine: 83,-

Jannie is een grote fan van Max Verstappen. Dus geïnteresseerd in alles met een motortje. De Specialized Vado bijvoorbeeld, waarmee ze bij elk stoplicht van pole position vertrekt. En bij het idee dat de Vado 4.0 over een custom Rx Street-tuned motor van 250 Watt beschikt, maak je helemáál een goeie beurt bij Jannie. (Denk erom, ze is al 42 jaar keurig getrouwd met Wim.)

Nieuwprijs 3199,-. Bij een belastingtarief van 37,35% kost die fiets haar 83,- per jaar.

Isaac Vitron Disc 105 voor Ronald van de boekhouding: 76,-

Ronald komt een tikkeltje zuinigjes over. Geeft niks, daarom is hij ook hoofd boekhouding. We schatten ‘m in op een Isaac Vitron Disc met Shimano 105. Da’s verreweg de voordeligste optie om carbon te rijden, een bekend merk te rijden én comfortabel te rijden. Maar Ronald kijkt terecht als eerste naar de onverslaanbare prijs/kwaliteit-verhouding.

Nieuwprijs 2199,-. Bij een belastingtarief van 49,5% kost die fiets hem 76,- per jaar.

Bianchi Oltre XR3 Ultegra Disc voor Mariusz van de afdeling assemblage: 117,-

Nee, Bartek Strzelski van DAEL is niet de enige hardfietsende Poolse werknemer, jouw Mariusz kan er ook wat van. Reed voorheen op een Chinese kopie van de Pinarello Dogma, de Pinallello, maar knijpt z’n handjes dicht bij de upglade pardon upgrade naar een échte Bianchi Oltre XR4 Disc CV Ultegra Di2. Rijdt vermoedelijk van het weekend voor de lol even naar Warschau heen en terug.

Nieuwprijs 4499,-. Bij een belastingtarief van 37,35% kost die fiets hem 117,- per jaar.

Specialized Venge Pro Disc U Di2 voor Marc van accountmanagement

Snelle jongen, dat zie je zo al. Hij neemt met plezier afscheid van z’n Lamborghini Huracán van de zaak (er zat toch al een flinke deuk in) en stapt over op de Specialized Venge Pro Disc U Di2. En geloof het of niet, met al die files in het Westland is Marc eindelijk normaal op tijd voor z’n afspraken. Die combinatie van Satin Black/Holographic Black past perfect bij z’n zwarte kostuum.

Nieuwprijs 7199,-. Bij een belastingtarief van 49,5% kost die fiets hem 188,- per jaar.

Specialized Chisel Comp voor Chantal van HRM: 44,-

En wij maar denken dat Chantal altijd zo’n in-en-in-keurig meisje was. Altijd Bijenkorf-chique gekleed. Behalve in het weekend, als ze het liefst een modderbad neemt: op haar nieuwe Specialized Chisel Comp in Martien Meiland-roze. (Nou vooruit, officieel heet het Satin Dusty Lilac.) Komt ze ook gewoon mee naar de zaak hoor. Alleen niet over het fietspad.

Nieuwprijs 1699,-. Bij een belastingtarief van 37,35% kost die fiets haar 44,- per jaar.

BMC Roadmachine 01 One met SRAM AXS voor de baas: 363,-

Oké, als ome Mark van de BV Nederland nou toch in een gulle bui is, dan ga je jezelf natuurlijk niet te kort doen. Zonder blikken of blozen zeg je tegen Sander van Scheijndel: doe mij maar die BMC Roadmachine 01 One met SRAM AXS afmontage. Moet normaal 10.499,- kosten, maar jij least ‘m. Nou nog een carport om ‘m fatsoenlijk op de directieparkeerplaats te stallen.

Nieuwprijs 10.499,-. Bij een belastingtarief van 49,5% kost die fiets jou 363,- per jaar.

Disclaimer

Zijn er boekhouders in de zaal die deze kosten even kunnen checken? Wij zijn ook maar eenvoudige fietsenmakers die dit even snel uit het hoofd uitrekenen, dus we staan niet in voor (kleine) tariefverschillen.