Van Scheijndel proudly presents: BMC racefietsen

Een extra verrassing tijdens de Westlandse Wielershow was de presentatie van een nieuw merk bij Van Scheijndel Wielersport: BMC. Met ingang van 1 juli zijn we officieel dealer van een van de mooiste merken ter wereld. De eerste twee fietsen van Zwitsers fabrikaat staan nu al in de winkel. Elke fiets uit het programma is met onmiddellijke ingang te bestellen. We zijn ongelooflijk trots dat we zo’n prachtige naam naar het Westland hebben weten te halen!

Want met BMC hebben we niet zomaar een merk te pakken. Al was het maar omdat onze grote favoriet Greg van Avermaet het al een paar jaar niet onaardig doet op fietsjes van Zwitserse makelij. Met de eigen World-Tour-ploeg rijdt BMC van de ene overwinning naar de andere. Wereldkampioenschappen, Olympische titels, etappes in grote rondes: de prijzenkast van BMC is elk jaar aan een grote verbouwing toe.

Zo saai als de naam is (inderdaad, BMC staat voor Bicycle Manufacturing Company), zo exclusief zijn de racefietsen en mtb’s. Dat heeft vooral te maken met design en technologie. Niet toevallig, als je weet dat die twee aspecten ook samen komen in een ander bekend Zwitsers exportproduct. Kaas? Nee, horloges natuurlijk.

De Porsche onder de racefietsen

Kom bij BMC niet aan voor een eeuwenlange historie van het merk. De Zwitsers bouwen pas eigenlijk pas sinds 1994 fietsen. Sinds 2000 zit de vaart erin, toen Andy Rihs het merk overnam. Die had er toen al een carrière opzitten bij Sonova, de grootste leverancier van hoortoestellen ter wereld. Met BMC wilde Rihs - heel bescheiden - de Porsche onder de racefietsen bouwen. Daar is de Zwitser die half april op 75-jarige leeftijd overleed meer dan in geslaagd. Kwalitatief zit er niet zo gek veel verschil tussen een Porsche en een BMC. Hooguit dat je op een BMC ietsje minder snel tegen een bekeuring aanrijdt.

BMC Teammachine

Voor de racefietsen en de mountainbikes werken de Zwitsers met innovatieve technieken. Er is zelfs een laboratorium voor research and development in eigen huis. De nieuwste modellen van BMC staan niet voor niets ook in het professionele peloton hoog aangeschreven. De officiële teamfiets is - goed geraden - de BMC Teammachine, ook de fiets waarop Greg van Avermaet in Rio naar de Olympische titel fietste.

Eerlijk zeggen: daar kan geen Porsche tegenop toch?

Het zijn lichtgewicht fietsen in carbon en aluminium, die niet alleen in de Zwitserse bergen maar ook in het Hollandse landschap uit de voeten kunnen. De Teammachine SLR01 is de eerste van twee fietsen die al bij ons in de shop staan. Het is de fiets die je veel ziet in de klassiekers en straks in de Tour, al was het maar vanwege de indrukwekkende schuine buis. Het design is toch al een onderscheidend kenmerk van de Zwitsers. De verlaagde achterbrug geeft de wegfietsen een heel eigen - en vooral eigentijds - uiterlijk mee.

BMC Roadmachine

Wie ietsje minder hoge pretenties heeft, kiest voor de Roadmachine-serie. Ook gericht op prestaties, maar dan met meer endurancegenen voor extra comfort. Van die serie is de Roadmachine 01 al bij ons in huis. Zowel de Teammachine als de Roadmachine is ook leverbaar in discvarianten. Er zijn geen specifieke modellen voor vrouwen; de enige aanpassingen zijn die aan het stuur, het zadel en de cranks. Ook in de modder is BMC in z’n element, een mooie toevoeging op ons Specialized-assortiment.

Deze zomer gaan we op bezoek in Zwitserland om nog meer feeling met het merk te krijgen. Vanaf juli staan er nog veel meer modellen in de winkel. Wil je nu al een BMC bestellen, dan is dat uiteraard geen enkel probleem. Als je de Wielershow hebt gemist, ben je welkom om nog even te komen kijken. Pardon, genieten. Want BMC is een merk dat we heel graag verwelkomen in het Westland!