Topsprinter Marcel Kittel onthult geheim: Westlandse stuurdoppen!

Nadat alle fietsen in het Westland al een makeover hebben gehad, volgen nu ook de profs. Tijdens de Tour of California (14-20 mei) was het Marcel Kittel die een foto plaatste op Instagram, mét stuurkankerdewerelduitstuurdoppen van Van Scheijndel Wielersport. De volgens veel vrouwen mooiste vloerenlegger van héél Duitsland, rijdend voor Quick Step Floors, liet meteen zien wat het effect is van de stuurdoppen: hij won in Californië de eerste etappe.

Via-via kreeg Sander van Scheijndel het bericht van Marcel Kittel onder ogen. En was voor zijn doen redelijk sprakeloos. 'Marcel Kittel! Dat is de absolute wereldtop! Zó gaaf om te zien. En dan nog met de Nederlandse hashtag #stuurkankerdewerelduit erbij! Helemaal goud. Dat hadden we natuurlijk nooit kunnen vermoeden.' Vermoeden misschien niet, maar hópen wel. En er staat nóg een absolute wereldtopper op de bucketlist van Van Scheijndel Wielersport, waar de actie begon toen bij echtgenote Eke borstkanker werd geconstateerd: ene Peter Sagan, van beroep wereldkampioen wielrennen.

'Sagan komt eraan!'

Die kans bestaat nog altijd, weet Sander. 'Specialized Racing, het team dat meereist met de profteams die op hun materiaal rijden, is er achter de schermen mee bezig. Ik weet dat Specialized Racing een groot aantal setjes doppen heeft gekocht. En ze zeggen dat Peter Sagan er óók aankomt!' De Slowaakse alleskunner van het peloton wordt uiteraard niet afgescheept met de standaarddoppen. Ergens in een geheime Westlandse kluis ligt een setje goudkleurige stuurdoppen voor hem klaar om in de ook al niet kinderachtige Specialized S-Works Tarmac te worden gemonteerd. Aan de UCI ligt het niet. De internationale wielerbond heeft de Westlandse stuurdoppen inmiddels officieel goedgekeurd.

Orders uit Engeland en Berlijn

Ondertussen is er voor ruim 30.000 euro aan doppen verkocht en moeten alle Chinese leveranciers 'nee' verkopen. En dat terwijl Sander verwacht dat het postje van Kittel nog wel een staartje kan krijgen. 'Dat zie je gelijk aan de online bestellingen daarna. Er kwamen orders binnen uit Engeland en uit Berlijn. Daarom verwacht ik er de komende tijd nog wel wat van.'

Bij Van Scheijndel Wielersport in de winkel zijn de doppen nog gewoon te krijgen. Voor 10 euro geef je kanker een trap na.