PERSBERICHT: Van Scheijndel Wielersport looft klimgeit uit voor winnaar Maeslantkering Challenge

Wat als een geintje op Facebook begon, is inmiddels breed opgepikt door Westlandse wielrenners: de Maeslantkering Challenge. Op maandag 4 juni reed ’s-Gravenzander Nico Mulder 100 keer omhoog op de enige regionale ‘berg’. Inmiddels hebben de eerste Westlandse wielrenners al een recordverbetering aangekondigd. Van Scheijndel Wielersport heeft ludiek ingehaakt: de winkel belooft degene die aan het eind van de zomer de meeste beklimmingen op zijn naam heeft een… klimgeit.Sander van Scheijndel (rechts op de foto)

De beklimming van de Maeslantkering in Hoek van Holland (250 meter lang, 6% hoogteverschil) is populair onder regiowielrenners. Het is de enige bult van belang in het verder vlakke Westlandse landschap. Met de klim op de Tourmalet voor Team Westland in het vooruitzicht rijden deze weken frequent renners als training naar boven. Een officieel klassement van het grootste aantal beklimmingen is er niet. ‘René Lievaart van onze fietsgroep heeft het een paar jaar terug al eens 50 of 60 keer gedaan’, weet Nico Mulder.

Drie uur
De inwoner van ’s-Gravenzande loste afgelopen maandag zijn neef Pieter Verduijn af. Die kwam zondag tot 80 keer, Mulder bracht het record naar de 100. Voor de beklimmingen had hij drie uur nodig. In totaal kwam Mulder tot 1826 hoogtemeters. De 2115 meter hoge Tourmalet - waar hij op 21 juni met Team Westland fietst - telt er een paar honderd minder. Recordhouder bij de dames is de Naaldwijkse Sabine van den Berg met 52 keer.

Serieuze aanvallen
De actie van Nico Mulder werd door Van Scheijndel Wielersport op Facebook voor de grap de 'Maeslantkering Challenge’ gedoopt. Inmiddels hebben Westlandse wielrenners zich er bovenop gestort en zijn er serieuze aanvallen op het record van Mulder aangekondigd. Pieter Verduijn, die het record één dag in handen had: ‘Ik hoorde dat het dinsdagavond heel erg druk was bij de Maeslantkering.’

Klimgeit voor winnaar
Van Scheijndel Wielersport in ‘s-Gravenzande geeft de Challenge een ludiek vervolg. Degene die op 30 september het grootste aantal beklimmingen op één dag op zijn naam heeft, krijgt een heuse geit. Sander van Scheijndel: ‘Het is een klimgeit, van een speciaal geselecteerd Colombiaans klimmersras. Voorwaarde voor de prijswinnaar is wel dat de geit aan een kinderboerderij wordt geschonken.’ Deelnemers dienen hun record te bewijzen aan de hand van de wielren-app Strava.