Hoe slim is de Wahoo Elemnt Bolt?

Nog maar een jaar geleden introduceerde Wahoo de Elemnt: een gps-fietscomputer afgeladen vol met functies. Blijkbaar vonden de Wahooligans dat het nóg beter kon. Met de Elemnt Bolt ligt er nu een nieuwe versie bij Van Scheijndel Wielersport. Compacter, gebruiksvriendelijker en aerodynamischer. Stiekem wordt-ie al de 'Garmin-killer' genoemd. Z'n prijs: € 239. En da's voor de hoeveelheid lol die je er onderweg voor terugkrijgt, wel een héél scherp prijsje!

Een seintje krijgen als een Strava-segment in zicht komt. Een mooie route uploaden en de Bolt de weg laten wijzen. Helemaal geen route uploaden maar gewoon een bestemming in je smartphone ingeven en de Bolt de route laten uitstippelen. Een whatsappje lezen. Het thuisfront laten zien waar je rijdt. Onderweg je hartslag controleren. O ja, en ook nog old school je snelheid checken. Oh oh oh, wat kan er allemaal niet met dit apparaatje van 73 mm hoogte, 45 mm breedte en 22 mm dikte? Het is niet te geloven hoeveel IQ Wahoo in de Elemnt Bolt heeft weten te krijgen.

Wahoo Elemnt Bolt: eenvoudig te bedienen

Maakt 'm zeker ook ingewikkeld te bedienen, is je eerste gedachte? Skip it. De Wahoo Elemnt Bolt is idiotproof in het gebruik. Configureren doe je 1-2-3 op je smartphone. Bijvoorbeeld welke data je onderweg in beeld wilt hebben. Maximaal negen datavelden zijn er, maar dan staat het kleine 2,2 inch schermpje ook aardig vol. Info krijg je trouwens niet alleen van het scherm, maar ook van een stripje led-lichtjes aan de zijkant. Met de drie knoppen onder het scherm bedien je de belangrijkste functies van de Wahoo Elemnt Bolt op de fiets. Dat werkt heel intuïtief. Geen touchscreen dus, en ook geen kleurenweergave. Dat heeft Wahoo bewust gedaan, want nu gaat het accuutje 15 uur mee.

Aerodynamisch vormgegeven Wahoo Elemnt Bolt

Bang dat je een windvanger op je aero Specialized S-Works Venge ViAS monteert hoef je niet te zijn. De Bolt is aërodynamisch vormgegeven, met de stuurhouder en het apparaatje in één lijn. Oké, je wilt cijfers. Vooruit: op een rondje van 40 km met een snelheid van 34 km sta je 12,6 seconden eerder met een biertje in de hand bij de Piano Bar. (Of misschien wel met je twééde biertje.) Of Garmin even enthousiast is, is de vraag: de 520 en de 1000 hebben er een zéér serieuze concurrent bij. Eén die voor zoveel elektronisch plezier onderweg gewoon nog heel betaalbaar is. Van Scheijndel Wielersport legt er graag eentje voor je opzij, want ze gaan nogal hard...

Leuk, die Wahoo Elemnt Bolt. Waarom eigenlijk?

 

  • Aerodynamisch design
  • Gps-functies
  • Vrij indeelbaar scherm met maximaal 9 datavelden, goed afleesbaar in de zon
  • Koppelbaar met ANT+ en Bluetooth
  • Eenvoudige set-up via Wahoo app
  • Turn-by-turn navigatie via led-signalen en kaartweergave
  • Live tracking: houd het thuisfront op de hoogte van je vorderingen
  • Alerts voor sms'jes, e-mailtjes, papjes en telefoontjes
  • Strava Live Segments: aanzetten op het juiste moment

Tja, en nog héél veel meer voor slechts € 239!