De top 10 cadeaus voor vaderdag (volgens officieel consumentenonderzoek)

‘Jongens’, (m/v, anders krijgen we weer van die zure commentaartjes op onze Facebookpagina dat we discrimineren), ‘hoe wisten jullie nou dat dát m’n lievelingscadeau is?’ Je hóórt het papa al zeggen zondag, met de gelukzalige glimlach van een konijn in een hectare onbespoten worteltjes. Jij weet wel beter: je hebt die handige vaderdagtips van Van Scheijndel Wielersport in de oren geknoopt. Hier komen ze!

1. Sokken

Tuurlijk, sokken. Die had papa nog niet. Even serieus: ook zonder fiets wil papa laten zien dat-ie minstens zo hard kan fietsen als Chris Froome (de Chris Froome van vóór de val dan). Daarom hebben we nu de exclusieve casual sokken van Le Patron in het assortiment. Met leuke wielermotiefjes en ook betaalbaar als je niet bij Ineos onder contract staat: 8,95 euro per paar. Koop er drie en je krijgt er, sorry dat we het zeggen, een schattige musette bij, zo’n tasje waarin profs tijdens de koers hun eten aangereikt krijgen.

2. De BBB Maestro helm

Vers van de pers bij BBB, en ze zijn nog warm: de nieuwe Maestro helmen. Optimaal ventilerend (hou vol, het wordt ooit een keer zomer dit jaar), en vooral heel erg aerodynamisch door het minimum aan materiaal. En tóch is de Maestro extra stevig door de HaloGuard constructie. Kun je je geen buil aan vallen als cadeau voor 99,95 euro, in vier kleuren.

3. De BMC Timemachine Road 01 Three

Tuurlijk, 7999 euro is een handjevol geld. Maar zie het maar als een soort smartengeld voor ál die jaren dat jullie paps hebben afgescheept met de zoveelste Zeeman-stropdas. En het is nog verreweg de meest betáálbare Timemachine Road ook. Shimano Ultegra, 62 mm hoge wielen van DT Swiss, ultralicht aeroframe. ‘Pappa is de rest van de zondag even buiten spelen.’

4. Supacaz stuurlint

Stropdas? Zei daar iemand stropdas? Wie een beetje kan knopen kan van de kekke Supacaz stuurlintjes nog een héél crea stropdasje maken. Maar nog beter komen ze tot hun recht op het stuur. Ze zien er niet alleen geweldig uit, vooral de grip is ongekend. Doe pa er eentje cadeau vanaf 37,99 euro.

5. Fizik R5 Power Strap

Wielrenners lopen ermee wég, en dat terwijl-ie voor het fietsen is bedoeld. Maar de Fizik R5 Power Strap is ook niet zomaar een wielerschoen. De twee klittenbandsluitingen geven ‘m een heel onderscheidende look. En zijn ook heel functioneel: de voet heeft meer ondersteuning, wat comfortabeler aanvoelt. Voor 119 euro zijn ze heel voordelig voor de tijd van het jaar.

6. Wahoo Elemnt Bolt

Er rijden in het Westland nog een handjevol vaders zónder Wahoo Elemnt Bolt rond. We hebben met ze te doen, want je ontzegt je heel veel fietsplezier met al die Big Data op je stuur. Hup, laten inpakken voor 239 euro en pa hoort niet langer meer tot een zwaar gediscrimineerde minderheidsgroepering.

7. Bianchi Aria E-Road

Moet pa bij de eerste de beste verkeersdrempel al lossen tijdens het wekelijkse ritje met z’n fietsmaten? Verlos ‘m uit z’n lijden: met deze Bianchi Aria E-Road, een e-bike die eruitziet als een racefiets en rijdt als een racefiets. Op de momenten dat hij het nodig heeft, kan hij een beroep doen op het motortje. Bij het opstappen na een verkeerslicht, met tegenwind of bergop. Prijs: 4999 euro.

8. BBB EasyRoad

Zo’n handig pompje dat geen plaats inneemt (past onder je zadel) en z’n werk fatsoenlijk doet. Het kreng haalt probleemloos de 9 bar: een druk in de banden die meer dan genoeg is om het huwelijksgereedschap van vader voor minimaal 6 maanden buiten werking te stellen. Je koopt ‘m voor het leeggelopen prijsje van 29,95 euro.

9. Het officiële Van Scheijndel 15 jaar tenue

Het is nu al een collector’s item: het jubileumtenue van Van Scheijndel Wielersport. Een shirt met bijpassende wielerbroek zoals je die maar eens in de 15 jaar ziet. We hebben er nog een paar (99 euro per set). En anders vind je zéker iets in onze collectie met eigen customkleding. Exclusiever dan Rapha. Al zeggen we het zelf.

10. Cadeaubidon

Helaas, 9 ideeën maar hét cadeau voor jouw vader staat er nog niet bij. Want weet je wat: eigenlijk snuffelt paps veel liever zelf bij ons in de winkel. En komt-ie vervolgens thuis met iets waar wij en jij nooit aan zouden denken. Ook voor die vaders hebben we iets: de cadeaubidon. Een bidon die eruit ziet als een cadeaubon (of andersom), en die je kunt kopen voor elk bedrag dat je wilt.

We wensen je zondag in ieder geval een geweldige vaderdag. En doe ‘m de groeten van ons!