Dagboek van een fietstochtje op de Maeslantkering...

Zondag 22 juli rijden Ricardo Kraak en Wouter Steenks voor de lol 560 keer de Maeslantkering in Hoek van Holland op. In totaal leggen de twee fietsmaten van iPlants-De Wielershop 447 kilometer af, goed voor 9000 hoogtemeters. Het vorige record van Paul Sosef wordt met 158 keer omhoog geschroefd. Exclusief voor de site van Van Scheijndel Wielersport hield Wouter een 'dagboek' bij. Lees en huiver...

MK-appje-iPlants

Het appje in de iPlants-groep waarmee het allemaal begon. Uiteindelijk gaan alleen Ricardo en Wouter het avontuur aan.

Zaterdag 23.00 uur. We hebben de nacht voor het vertrek nog een half uurtje kunnen slapen vanaf vijf uur ‘s middags. Verder alleen gelegen en uitgerust. Gezonde spanning zullen we maar zeggen :-)

23.25 uur. Samen rijden we naar de kering, we parkeren de bus op de top. Daar komen de fietsen eruit. Starten maar. Het is pikdonker maar op de fiets hebben we lampen. Onze berekening is om per uur 30 rondjes te rijden, met de pauzes er vanaf maakt dat ongeveer 25 gemiddeld. 

Zondag 00.00 uur. We gaan de eerste keer omhoog om onze fietscomputers het rondje in te leren. Hierdoor telt elk rondje dan automatisch op keer na keer. En wat denk je? De eerste bezoeker komt al kijken, Jack Meijer!

02.35 uur. Samen rijden is gezellig, maar in de nacht willen we ook wel gewoon even onze slag slaan. Het doel is om al veel rondjes te hebben afgelegd als iedereen wakker wordt en het nog koel is. Er komen weer bezoekers langs die bij Happy Valley vandaan komen. 

IMG_20180722_145856

03.10 uur. Oortjes in en met lekkere muziek rondjes blijven rijden. Ik kan aan het tempo van Ricardo wel merken als hij weer effe hard style op heeft staan ;-) 

04.20 uur. In de nacht maken we onze eigen stops en pakken we zelf onze bevoorrading. Het is windstil, maar de bochten kunnen helaas niet zo snel. Het is hier echt donker op dit plekje!

07.00 uur. Om zeven uur zouden de dames komen met koffie, thee, eieren met spek, smoothies enz. En ze zijn er ook. Top geregeld! Hup, weer op de fiets na de break. Want stilzitten is zonde van de tijd!

IMG_20180722_154236

Even pauze bij het hoofdkwartier bovenop de Maeslantkering.

09.55 uur. Op naar de koffietijd van 10 uur. Dat is de volgende stop. En meteen weer rondes knallen, dan hebben we die pannenkoeken wel verdiend.

12.05 uur. Als je de middag ingaat, wordt het pas echt druk. Druk op de weg met wandelaars, fietsers en auto’s die omhoog rijden en in een soort file terechtkomen. En hé, is dat niet een bus met Chinezen die de weg blokkeert?

IMG_20180722_150245

Het makkelijkste deel van de dag.

13.00 uur. Steeds wisselen de kennissen, vrienden, fietsmaten, collega’s en familie elkaar af met aanmoedigen. We genieten er echt van! Het lijkt wel een kroeg met terras bovenop die berg!

14.40 uur. Rijden rijden rijden rijden, nu met een flinke tegenwind. Daar gaan we weer, rondje na rondje. Het duurt lang, echt lang! We krijgen respect voor Paul Sosef, dat zeggen we onderweg wel een paar keer tegen elkaar.

MK-groepje-rijden

Regelmatig zijn er meefietsers.

15.20 uur. Als het aantal van 402, het vorige record, in de buurt komt, worden we gemotiveerd om verder door te gaan. Maar hoe ver? Trekken onze benen het wel zo lang? Motto: we zien het wel. Eerst gewoon maar gestaag doorgaan.

15.55 uur. Rond 16.00 uur even 30 minuten een powernap, nadat we het heetst van de dag (27 graden) hebben gehad. Rosita Stolze van Fysio Reflex: nog bedankt voor de kuitmassage! 

18.00 uur. Bij ons in de ploeg hebben we Barry Bel, leverancier van ons eigen ‘krachtvoer’: rode bieten. Ook hij komt langs, speciaal vanuit Noord-Holland. Onze dames van de verzorging weten wel raad met de bieten. We hebben lekker gegeten. En wat we de hele dag gegeten en gedronken hebben: een kruiwagen vol. Waar laten we het...

MK-aan-het-diner

Zes uur, tijd voor een prakkie in het Westland. Ook tijdens de Maeslantkering Challenge...

21.30 uur. Meerijders komen ook telkens even gezellig meefietsen en lekker kletsen. Het is een super afleiding om de tijd een beetje op te laten schieten. Nogmaals bedankt mannen! We zitten nu op 500. Nog twee en een half uur te gaan. Het doel is nog 60 erbij, 560 keer. Als we dat nog zouden halen!

22.05 uur. De muziekkist staat vol gas aan! De media hebben aardig hun best gedaan de hele dag. ‘s Avonds wordt het drukker en drukker. Door alle publiciteit komen er mensen langs die je niet verwachtte. Megagezellig is het!

MK-drukte-bij-de-bus

22.50 uur. De laatste 30 keer! Lampjes aan op de fiets en gaan, weer in het donker. Pfff... waar zijn we mee bezig. Maar dik blijft het! Jason van Dalen en andere bezoekers rijden in het donker mee op de Strömer elektrische fiets van Joey van den Heuvel. Die heeft een lekker felle koplamp.

23.50 uur. Daar is hij dan: het allerlaatste rondje. Nog één keer samen omhoog sprinten. Daar gaan we weer! Die laatste gaat bijna vanzelf. De beentjes voelen we niet meer en boven is het één groot feest. Geweldig!

24.00 uur. Champagne knallen en spuiten maar na 447 kilometer. ‘Gefeliciteerd man!’, zeggen we tegen elkaar. Wat hebben wij ons er vandaag doorheen gesleept. We hebben stijve benen, maar voor de rest gaat het goed. Normaal zou ik zeggen: ‘Ik zou het zo nog een keer doen.’ Maar deze rit sla ik toch maar over: 18 uur op het kleine blad met 9000 hoogtemeters!