Specialized Rockhopper

Specialized Rockhopper Pro Specialized Rockhopper Pro
Specialized Rockhopper Comp Specialized Rockhopper Comp
Specialized Rockhopper Expert Specialized Rockhopper Expert

Hij mag dan niet de reputatie hebben van grote broer Epic, met de Specialized Rockhopper beleef je niet veel minder plezier tijdens het buiten spelen. Een heerlijke instap-mtb is het. En tegelijkertijd doe je de Rockhopper veel verdriet door 'm instapper te noemen. Het is een fiets die duurder aanvoelt, maar door z'n sympathieke prijsstelling toch héél bereikbaar is. De 29 inch wielen en de geometrie maken de Rockhopper tot een ideale fiets voor een veelheid aan oppervlakten.

Kun je voor nog geen 1000 euro een fatsoenlijke mountainbike kopen? Yep, met de Rockhopper bewijst Specialized het dubbel en dwars. Specialized heeft door de ontwikkeling van de Epic (zowel de full suspension als de hardtail) aardig wat knowhow verzameld over het bouwen van een goeie mtb. Veel van die expertise is ook gebruikt voor de productie van de Rockhopper. Veel betere frames zijn er in deze prijscategorie niet te vinden. Veel comfortabelere frames trouwens ook niet.

Lichtgewicht en duurzaam aluminium

Specialized heeft de Rockhopper geproduceerd van A1 SL Premium aluminium: een kwaliteit die het gewicht aan de lage kant houdt, terwijl je toch jarenlang plezier van je investering hebt. En rag 'm in die jaren rustig af op alle mogelijke ondergronden: de Specialized Rockhopper geeft geen krimp. Een alleskunner is het. Snel je voorsprong uitbreiden op een gemeen klimmetje? Met een duikvlucht naar beneden op een steile afdaling? Een kriskras singletrack? Doe wat je wilt. Ook omdat de Specialized Rockhopper een heel wendbare terreinfiets is. De trapas zit lager dan gebruikelijk, de achterbrug is aan de korte kant. Precies de ideale vereisten om een mountainbike extra meegaand te maken.

Specialized Rockhopper: vanaf € 599

De prijslijst mag dan beginnen bij een zéér sympathieke € 599: aantrekkelijk is het om net even naar boven te kijken. De Comp-uitvoering bijvoorbeeld (€ 799) krijgt een upgrade qua achterderailleur, wat te merken is aan de bovenmodale schakelprestaties. En nóg een extra investering van € 200 breng je bij de Specialized Rockhopper Expert. Die heeft weer betere mechanica aan boord, zoals de Manitou M30 vorkvork die elke trail rauw lust en de al even oerdegelijke SLX achterderailleur van Shimano.

Oké, qua prijs behoort de Rockhopper tot de voordeligste modellen van Specialized. Maar eenmaal onderweg is het vooral een mtb die tot veel meer in staat is dan z'n prijs doet vermoeden.