Specialized Pitch

Specialized Pitch Expert Specialized Pitch Expert
Specialized Pitch Comp Specialized Pitch Comp
Specialized Pitch Specialized Pitch

Je wilt beginnen met mtb'en en net als wij heb je niet gek veel vertrouwen in een fiets van de bouwmarkt. Kan Van Scheijndel Wielersport je dan blij maken met een échte mountainbike die rijplezier combineert met jarenlang probleemloos toeren? Check de Specialized Pitch. Het is een veel verkochte mountainbike die vooral de startende moddervreters aanspreekt. Voordelig in aanschaf, opvallend in rijplezier. En voor dat geld rijd je tóch een mtb van een van de bekendste fabrikanten ter wereld.

Laat je niet van de wijs brengen door de schitterende kleurstelling van de Specialized Pitch 650b: die kost écht maar € 479. En ook zusje Pitch Comp 650 is met € 599 nog heel budgetvriendelijk geprijsd. Kan dat eigenlijk wel, zoveel mountainbike voor zo weinig geld? Ja. In uitstraling lijken het modellen die thuishoren in een hogere prijsklasse. Komt ook door de (sorry voor de vakterm) hydroformed buizen, waardoor een aluminium buis niet meer per se recht hoeft te zijn.

Maar ook in prestaties merk je dat je met de Pitch een meer dan volwaardige mountainbike hebt. En dat klopt ook wel, want Specialized is heel ervaren als fabrikant van mountainbikes. De kennis die is gebruikt om de allerduurste mtb's uit de catalogus te produceren, is ook van pas gekomen bij de ontwikkeling van deze hardtailmodellen aan de onderkant van de prijslijst.

Geometrie Specialized Pitch

Beide Pitches zijn - uiteraard in deze prijsklasse - gemaakt van aluminium. Maar dan wel aluminium waarbij je niet nodeloos extra gewicht meesjouwt. Dat scheelt alvast in je rijplezier. Ook de geometrie (zeg maar: de verhoudingen van het frame) speelt een belangrijke rol bij de plezierige rit. Je zit op de Pitch net even iets rechter. Niet heel veel, maar genoeg om je wat meer comfort mee te geven onderweg. Comfort dat je ook krijgt van de voorvork. Misschien zegt het je niet 1-2-3 iets, maar de Custom SR Suntour 650 voorvork vangt de grootste klappen effectief op.

Specialized Pitch: veelzijdig

Dat maakt de Specialized Pitch tot een terreinfiets die heel veelzijdig is. Een klimmetje pak je met hetzelfde gemak als een steile afdaling. Ook door de 650b wielen, een tussenmaatje tussen 26 en 29 inch die de Pitch extra wendbaar maken. In vergelijking met de voordeligste versie ga je er met de Pitch Comp vooral in schakelgemak op vooruit. Voor slechts € 599 is deze Pitch uitgerust met een Shimano Deore XT achterderailleur. Vergeet die naam meteen, maar onthoud dat je daar jarenlang geen omkijken naar hebt. (Wel op tijd denken aan je onderhoudsbeurten bij Van Scheijndel Wielersport.)

Toe aan wat meer avontuurlijke kilometers? Je kunt ze maken op de Specialized Pitch!