Kleding, schoenen, helmen en brillen

Bij Van Scheijndel Wielersport helpen we je graag aan je outfit voor op de racefiets of op de mountainbike: van wielerkleding tot wielerschoenen, van wielerhelmen tot wielerbrillen en nog veel meer. Zomer of winter: we hebben alles wat garderobe-technisch maar van pas kan komen op een fiets. In onze wielershop aan het Dingemans van de Kasteeleplein vind je alles wat je nodig hebt. En met BBB, Nalini, Specialized en Giro hebben we ook meteen de merken te pakken die in de voorhoede van het peloton rijden.

Wielerkleding bij Van Scheijndel Wielersport

Wielerkleding heeft de laatste jaren een flinke metamorfose doorgemaakt. 'Technische' materialen hebben het vroegere principe van laag-over-laag bijna overbodig gemaakt. Bij 2 graden boven nul opstappen in een ondershirt met lange mouwen en een jack? Het kan. We geven je graag en goed advies wat je aan moet trekken: ondershirts met korte en lange mouwen, fluorescerende kleding, regenjacks, sokken, overschoenen, windbreakers, handschoenen, helmmutsen en nog een paar andere spulletjes die ons nu niet 1-2-3 te binnen schieten. En in elke prijsklasse, da's ook handig.

Wielerschoenen bij Van Scheijndel Wielersport

Geloof ons: je wielerplezier gaat met sprongen vooruit door te investeren in een paar goeie schoenen. Plezieriger voor je voeten die het een paar uur moeten uithouden zonder vermoeidheid, maar ook efficiënter voor je gemiddelde. Daar helpt een wielerschoen bij. Daarom is die wielerschoen stijf en tóch comfortabel. En zorgt je schoen er ook voor dat je voet kan blijven ademen. Bij Van Scheijndel Wielersport hebben we een ruime keus. Bijvoorbeeld topschoenen van Giro waar een profrenner zich niet voor hoeft te schamen. En we hebben ook schoenen als je gewoon een rondje voor de lol wilt fietsen en niet te veel geld kwijt wilt.

Wielerhelmen bij Van Scheijndel Wielersport

We hebben een paar merken die qua helmen niet op hun achterhoofd zijn gevallen, zoals Specialized en BBB. Want je zou het niet zeggen, maar er zit tegenwoordig aardig wat technologie in die paar honderd gram kunststof. Schokabsorberend vermogen, ademende kwaliteiten, aerodynamische eigenschappen: een goeie helm maakt het verschil onderweg. We leggen je graag het verschil tussen helm A en helm B uit.We helpen je aan de juiste pasvorm. En we vergeten ook niet dat die helm weliswaar functioneel is, maar ook bijdraagt aan de looks op de fiets.

Wielerbrillen bij Van Scheijndel Wielersport

De wielerbril mag dan vooral een modieuze accessoire zijn: vergeet even niet hoe handig die bril op de fiets is. Bijvoorbeeld om het zonlicht te filteren of om vliegjes de toegang tot je ogen te ontzeggen. Eén tip: kies een goed merk. Zoals Oakley of BBB, de merken die Van Scheijndel Wielersport levert. Een goeie bril herken je aan de kwaliteit van de glazen, de pasvorm en de duurzaamheid. En dan zijn het ook nog eens brillen waar je graag mee gezien wordt. Zet hem op.

Kleding, schoenen, helmen en brillen