Fietsmetingen

Het zijn vooral de maat en de afstelling van een racefiets of mountainbike die bepalen of je lol in het fietsen blijft houden. En die ook voorkomen dat je lichamelijke ongemakken oploopt. Van Scheijndel Wielersport heeft maar liefst drie meetsystemen om je goed op weg te helpen: twee van Bikefitting en één van Specialized, de Body Geometry Fit.

Bij een fietsmeting gaat het niet alleen maar om de framemaat. Ook de juiste afstelling van het stuur en zadel zijn essentieel voor je zitcomfort op de fiets. Rijden op een verkeerd frame ga je vroeg of laat voelen. Pijn in de onderrug, een dood gevoel in het zitvlak, een stijve nek of tintelende handen: stuk voor stuk klachten die een verkeerde houding als oorzaak kunnen hebben. Als je zeker wilt weten dat je alles uit je fietsplezier haalt wat erin zit, is die fietsmeting bij Van Scheijndel Wielersport geen overbodige luxe.

Bikefitting Basic bij Van Scheijndel Wielersport

De Basic meting is een eenvoudige en efficiënte manier om de framehoogte te bepalen. In totaal beslaat de meting zeven onderdelen, waaronder binnenbeenlengte, romplengte en armlengte. Een computerprogramma berekent welke framemaat, zadelhoogte en afstand tot het stuur optimaal zijn. De meting kost € 25. Bij aankoop van een fiets is de meting gratis.

Bikefitting Standaard bij Van Scheijndel Wielersport

De standaardmeting gaat verder. Er worden twaalf variabelen in kaart gebracht, waaronder lichaamslengte, voetlengte links en rechts, binnenbeenlengte, romplengte, armlengte links en rechts en schouderbreedte. Ook houdt deze meting rekening met de pedaalhoogte en de dikte van de schoenzolen. De gegevens worden digitaal verwerkt tot een CAD-tekening die exact het juiste frame, de zadelhoogte en de afstand naar het stuur laat zien. In het systeem zijn de modellen van tientallen fietsfabrikanten verwerkt, zowel racefietsen als mountainbikes. Met één druk op de knop is elk model letterlijk op je lijf geschreven.

De Bikefitting Standaard kost € 50. Koop je bij ons een fiets vanaf € 1500, dan zijn de kosten voor onze rekening.

Body Geometry Fit bij Van Scheijndel Wielersport

De Body Geometry Fit is ontwikkeld door Specialized. De test is overigens ook bruikbaar als je een fiets van een ander merk wilt kopen. De test bestaat uit drie onderdelen:

  • Een intakegesprek om te weten wat voor type wielrenner je bent en of je medische klachten hebt
  • Een test van je flexibiliteit en een beoordeling van je fysieke eigenschappen (voetstructuur, kniepositie, kromming ruggengraat, flexibiliteit heupen en beenlengten)
  • Een afstelling op de fiets die je gaat kopen: die wordt compleet op maat afgesteld

De Body Geometry Fit is vooral geschikt als je specifieke klachten hebt bij het wielrennen. Ook bij een aankoop van een wat duurdere model is het een prima indicatie.

De Body Geometry Fit kost € 150.

Fietsmetingen