Specialized Sirrus

Specialized Sirrus Elite Carbon Specialized Sirrus Elite Carbon
Specialized Sirrus EQ Int Specialized Sirrus EQ Int
Specialized Sirrus Int Specialized Sirrus Int
Specialized Sirrus Elite EQ (vrouwen) Specialized Sirrus Elite EQ (vrouwen)
Specialized Sirrus Sport (vrouwen) Specialized Sirrus Sport (vrouwen)

Quizvraagje: wat is het Specialized-model met de meeste uitvoeringen? De Tarmac? Mis. De Epic? Ook mis. Het is de Specialized Sirrus. Het is een fiets voor iedereen die wel graag beweegt, maar niet half opgevouwen in racehouding of half onder de modder in het bos. Je kunt bij Specialized kiezen uit maar liefst 16 verschillende uitvoeringen. Nou hebben we die niet allemaal op voorraad, maar een aantal populaire Sirrusartiesten zijn proefrit-proof!

De Sirrus is eigenlijk de fitnessbike van Specialized. Het is een ideale optie als je graag al fietsend een beetje aan je conditie wilt blijven werken. Maar z’n eigenschappen maken het ook tot een prima vervoermiddel van en naar de baas. Je hoeft je niet in allerlei bochten te wringen om bij het stuur te kunnen, de zit is veel meer rechtop als op bijvoorbeeld de Specialized Allez. Dat stuur is trouwens recht, met een fijne grip. Je voelt je meteen thuis. Ook zijn de voorbereidingen al getroffen voor de bevestiging van bagagedrager en spatborden.

Specialized Sirrus: comfortabel en sportief

Koop ‘m niet omdat je op een superlichte fiets onderweg op persoonlijke records wilt gaan jagen. Je koopt een Specialized Sirrus omdat je lol hebt in het fietsen. Daarvoor is het een heel comfortabele fiets. Eén die ook de looks mee heeft, want het blijft een fiets met sportieve karakteristieken. Het oogt al s een racefiets, maar dan met normaal stuur. En met het oog op de vrouwen die wat meer gemak willen, zijn er ook versies met iets verlaagde instap.

Aluminium of carbon?

Kwalitatief blijft het natuurlijk een op en top Specialized. Of je ‘m nu koopt in aluminium of carbon: het ziet er allemaal even degelijk en netjes afgewerkt uit. Met z’n kleuren oogt de Sirrus als een fiets die helemaal van deze tijd is. De bredere banden hebben niet alleen een stoere uitstraling, maar zijn ook functioneel: je merkt het aan het plezierige rijgedrag, ook op wegen waar de asfalteermachine al eeuwenlang is uitgestorven.

Help! Welke uitvoering?

Om het je makkelijk te maken zijn er 16 uitvoeringen. Bij Van Scheijndel Wielersport hebben we altijd wel een paar Sirrus-modellen in de showroom. Bijvoorbeeld de Specialized Sirrus Sport Disc, die er zowel voor mannen als voor vrouwen is voor € 749. Voor die prijs heb je de zekerheid van schijfremmen, waardoor je ook bij regenachtig weer je snelheid goed kunt doseren. Heb je liever carbon, om toch wat gewicht te besparen? Dan begint de prijslijst bij € 1299. Da’s wel een verleidelijke uitvoering, compleet met een minimum aantal grammetjes aan carbongewicht en ook schijfremmen.

Al vanaf € 429

Maar eigenlijk is er een Sirrus voor iedereen die zich op twee wielen in balans kan houden. Je begint al bij € 429,- voor de Sirrus V-Brake, voor € 549 komt de eerste uitvoering met discremmen in zicht. En wil je simply the best, dan is er ook een Sirrus voor gevorderden: de Pro Carbon Disc, een bruut van € 2199 met superlicht carbon frame en voorvork, hydraulische schijfremmen en uitstekende wielen.