Specialized Levo

Specialized Levo HT Specialized Levo HT
Specialized Levo HT (vrouwen) Specialized Levo HT (vrouwen)
Specialized Levo HT Specialized Levo HT

Specialized levert elektrisch mtb-plezier ook in een hardtail-uitvoering: voluit de Turbo Levo Hardtail Comp Fattie. Met z’n uitstraling is het een echte terreinfiets, één die niet verklapt dat er in de schuine buis motorische assistentie te vinden is. Die is er wel degelijk: een motor met maximaal 530 Watt aan vermogen, genoeg om je een flink zetje in de rug te geven als de hellingen beginnen opt te lopen.

De - vooruit, nog één keer dan - Turbo Levo Hardtail Comp Fattie is qua geometrie een echte mountainbike. Misschien is de vormgeving nog wel het meest te vergelijken met die van de Specialized Fuse. Op het terrein ontbreekt het je niet aan de mogelijkheden om de fiets onder controle te houden. Door de geometrie heb je ook écht het idee op een mountainbike te rijden en niet op een gecustomizede e-bike. En op een hardtail heb je tóch altijd al extra contact met de ondergrond, iets wat op de Specialized Levo FSR van nature wat wordt gedempt. De grip is maximaal: de brede banden vinden makkelijk houvast in ook de meest blubberige omstandigheden. Extra pluspunt is de mogelijkheid om te switchen van wielset, zodat je de Fattie ook qua wielen kunt aanpassen aan het terrein: de optionele 29 inch of 6Fattie?

Specialized Levo met 1x SLX groepset

Met de 1x SLX-groepset van Shimano hoef je niet bang te zijn dat je - op eigen kracht - zonder power komt te zitten. Met een bereik van 11 tot 42 tanden achter kun je een flinke heuvel de baas, maar ook snelheid maken op een glooiende trail. En heb je toch het idee dat je wel wat motorische bijstand kunt gebruiken? Dan vind je in de schuine buis de Turbo-technologie om je nét over het dode punt te helpen. De krachtoverbrenging gaat soepel, zonder merkbare trillingen of stoten.

Mission Control app

Het motorvermogen wordt intelligent ingezet: het reageert effectief op het vermogen dat jij op de pedalen overbrengt. Het vermogen kun je bovendien aanpassen op het terrein of de resterende duur van de accu. Daarvoor heeft Specialized een app ontwikkeld, Mission Control. Die is via Bluetooth aan de elektronica binnenin te koppelen. Met de app op de smartphone kies je het voor jou ideale niveau aan ondersteuning. Of je past die ondersteuning aan op de resterende accuduur. Trouwens, van huis uit heeft de accu genoeg power om er een lange middag van te maken in het bos.

Uitstekende afwerking

De hardtail-uitvoering van de Levo heeft geen dure veringsoplossingen. Wel heeft Specialized gekozen voor een afmontage die tot de top behoort. Je vindt er een 120 mm RockShox Reba RL voorvork op. Ook de wielen zijn berekend op jarenlang gooien en smijten. De Roval Traverse 27,5 is een sterke aluminium wielset die met DT Swiss naven tot de top van z’n categorie behoort.